2019. május 20., hétfő

TÖMEGEK ÁLLTAK KI NÉMETORSZÁG- ÉS EURÓPA-SZERTE AZ EURÓPAI UNIÓ MELLETT

MÉRCE
Szerző: SZADAI LEVENTE
2019.05.20.


Alig egy héttel az európai választások előtt Németország különböző nagyvárosaiban az Európai Uniónak tulajdonított értékek mellett tartottak demonstrációkat több tízezer résztvevővel.

A DW információi szerint csak Kölnben a vártnál sokkal többen, 45 ezren vettek részt, emellett pedig Frankfurtban, Lipcsében, Münchenben, Stuttgartban és a német fővárosban is tüntetéssel készültek.

A kölni meneten részt vett a „Nagymamák a jobboldal ellen” csoport is, amelynek két tagja a lapnak motivációikról úgy nyilatkozott, nem szeretnék, ha a történelem egy olyan sötét korszakába kerülne vissza a kontinens, amiről az ő nagyszüleik meséltek nekik.

A megmozdulásokat kb. 100 civil szervezet, csoport és politikai párt szervezte és támogatta, amik abban is egyetértenek, hogy számos változtatásra is szükség van az Unióban a jövőben, hogy sikeres legyen. Mindenekelőtt erősebb együttműködésre van szükség uniós szinten, a szervezők pedig társadalmi igazságosságot és az emberi jogok védelmét sürgették, különös tekintettel a háborúk elől menekülők esetében.

A EP-választás országonként eltérően, május 23 és 26 között lesz megtartva, Magyarországon 26-án, vasárnap lehet voksolni. Kisebb-nagyobb EU-párti megmozdulásokat egyébként egy tucat másik európai országban is tartottak/tartanak a választások előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.