2019. június 20., csütörtök

A BEVÁNDORLÁSELLENESSÉG GYILKOS NÁCI IDEOLÓGIA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.06.18.



Obán Viktor bevándorlásellenes propagandája náci ideológiára épül. A nácik szerint a bevándorlás felhígítja és megfertőzi a nemzeti jelleget. Hitler a nemzeti jelleget a fajelméletben fejezte ki, Orbán pedig a “kereszténységben”. Orbán a kereszténységből fajelméletet gyárt. A “keresztény” jelző ugyanazt a szerepet tölti be, mint a tisztafajú árja. Ezt a keresztény újjászületés által létrejött “új ember”, a krisztusi ember alakjából származtatja, azonban ennek fajelméleti felfogása totálisan ellentétes a Bibliával és a kereszténységgel. A krisztusi ember nem felemeli, hanem megalázza önmagát, és mindenki szolgája.

A “kultúrális” keveredés régi neonáci kód. Az idegengyűlölet nácizmus, gyilkos ideológia, amit jól kifejez a németországi gyilkosság, melynek során a menekültekkel szembeni törvényes és humánus (valójában keresztény) magatartást képviselő CDU-politikust a háza kertjében fejbe lőttek. Walter Lübcke nem baloldali politikus volt, hanem a jobboldali német kereszténydemokrata párt politikusa. A neonáci gyilkos által képviselt felfogás tökéletesen megfelel Orbán Viktor retorikájának, amely szerint a német (és európai) kereszténydemokraták nem keresztények, elhagyták az “igazi kereszténységet”.

Erre a gyilkosságra nem mondható, hogy “elmebetegek” és “szélsőségesek” mindenhol vannak, mert ez a gyilkosság szervesen következik az illiberális, neonáci, idegengyűlölő ideológiából, amit Orbán is hirdet. A propaganda uszítása Magyarországon is vezetett már kisebb tettlegességhez, amikor megtámadták a fogadóst, aki menekülteket akart befogadni, de volt olyan mindenszenteki eset vidéken, hogy a távolról a falu temetőjébe érkezett embereket “migránsnak” nézték, és kevés híján meglincselték. Az, hogy rendőrt hívnak a magyarok, ha egy sötétebb bőrű idegent meglátnak, a sötétség legmélyebb szintje, de legalább még nem gyilkolnak.

Orbán ennek a gyilkos ideológiának megfelelően felsőbbrendűségi tudatot épít ki az emberekben, a “keresztény” nemzeti identitás felsőbbrendű embert jelent Magyarországon a más vallású, más kultúrájú és más bőrszínű emberekhez képest. Mert a propaganda által megfertőzött magyarok a “kereszténységet” a bőrszínnel is azonosítják. Hiába találkozik Orbán fekete keresztényekkel, a magyaroknak a színes bőrű idegen nem lehet a magasabbrendű “keresztény” faj része, hanem veszélyt jelentő idegen. A “keresztény” fajvédelem a klasszikus nácizmushoz hasonlóan követeli meg a hatalom koncentrációját, a liberális jogállam elvetését és a szabadság felszámolását...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.