2019. június 14., péntek

A DIKTÁTOR SZERINT NINCS DIKTATÚRA, AVAGY ÍGY HAZUDIK ORBÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.06.13.


A legmértéktartóbb dakota is szemenszedett, cinikus és arcátlan hazudozásnak nevezné Orbán Viktor levelét, amelyben az Európai Néppárt “bölcseinek” magyarázta meg, hogy Magyarországon demokrácia és jogállam van. A levélről a Népszava számolt be, amelyben Orbán az “illiberális demokráciát” azzal magyarázta, hogy ő “kereszténydemokrata, hisz a család alapvető fontosságában, és abban, hogy a magyar kultúra alapja a kereszténység, egyébként pedig migránsellenes”.

"A kereszténydemokrácia azonban nem illiberális, csak a fasizmus “illiberális”. A “illiberális” demokrácia nem létezik. A demokrácia vagy liberális vagy nem demokrácia. A család szeretete nem ellentétes a liberális demokráciával, a jogállammal, hanem semmi köze nincs hozzá A kereszténység nem kultúra, hanem újjászületés és üdvösség a Jézus Krisztus engesztelő áldozatába vetett hit által, aminek semmi köze a sajtószabadság, jogállamiság, a fékek és ellensúlyok felszámolásához. A “migránsellenesség” nem keresztény tulajdonság, hanem ellentétes a kereszténységgel."

Orbán hazudik akkor is, amikor azt mondja, hogy a magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, ezért nem indított még egyetlen eljárást sem az országgal szemben az Európai Bíróság. Az Európai Bróságra számos ügy eljutott, csak 2013 végéig 14 kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, ezek egy része szemfényvesztéssel végződött, de még így is születtek Magyarországot elmarasztaló ítéletek, például a 286/12. sz. ügyben, amelyet a Bizottság a bírák, ügyészek és a közjegyzők hivatalviselési korhatárának leszállítása miatt indított. Szintén megállapította a Bíróság a magyar jogsértést az úgynevezett áfa-visszatartási ügyben (274/10. sz. ügy). A Bíróság csak az uniós jogot, illetve az annak részét képező szabályokat értelmezi. Ami ezen kívül esik, abban nem illetékes. De – hogy ne menjünk messzire – az Európai Bíróság elé került a CEU ügye is. Orbán hazudik.

Orbán szerint a magyar bíróságok függetlensége garantált az alkotmányban, de a közigazgatási bíróságokról szóló törvény ideiglenes felfüggesztéséről nem tett említést, mintha az nem is lenne. Ahogy arról sem, hogy az Országos Bírói Tanács a bíróságok függetlensége elleni támadások miatt Handó Tünde felfüggesztését kérte, amit Orbán szavazógépezete leszavazott az “országgyűlésnek” nevezett fideszes homokozóban. Az előbb idézett nyugdíjazási ügyben is a bíróságok függetlenségét támadták, és emlékezetes azoknak a bíróknak az eltávolítása, akik a bírói függetlenségbe való direkt beavatkozásokat szóvá tették a nyilvánosság előtt. Arról is hallgat Orbán, hogy a bíróságok elé el sem jutnak a strómanjai és a családja korrupciós ügyei, mert azok már ügyészi szakban elhalnak.

Orbán szerint a szólás-, és véleményszabadság helyzete is rendben van Magyarországon. A Népszava szerint “megemlíti a kormányközeli sajtótermékek százait tömörítő KESMÁ-t, de hangsúlyozza, hogy a legfontosabb közéleti médiumok – az RTL Klub Híradó, a HVG, az ATV, a Blikk, a Népszava – kormánykritikusak”. Önmagában a KESMÁ létezése elfogadhatatlan egy szabad országban, a “kormánynak” nem lehet saját sajtóalapítványa, amelynek a bekebelezése önmagában is a bűnözés a kategóriája. A teljes közmédia, a teljes vidéki sajtó, az ország által nézett közszolgálati televízió, mind a központi propaganda kezében van. Az írásos sajtótermékek 85%-a a KESMÁ-nál van. Az RTL Klub közönségaránya főműsoridőben 17% körül van, és az RTL Klub meg sem közelíti azt a híradóját, amikor még sajtószabadság volt Magyarországon. Hol van a Népszabadság? Az ATV lenne “kormánykritikus”, “ellenzéki”, az Orbánnak kampányoló szektavezér tulajdonosával, aki milliárdokat kaszál Orbántól ezért?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése