2019. június 26., szerda

A FIDESZ LEGNAGYOBB TELJESÍTMÉNYE, HOGY MEGÉPÍTETT EGY FÜGGŐSÉGI RENDSZERT

INDEX
Szerző: KUGYELA TAMÁS (EUROLOGUS)
2019.06.26.


Elrabolta a migráció témája az európai parlamenti munkát 2015-től, olyan fontos témákról térítette el a figyelmet, mint a klímaváltozás, a szociális jogok. A magyarországi korrupciós és illiberális ügyekkel azért foglalkozik az EP, mert megsebzik a demokráciát, mondta Niedermüller Péter leköszönő DK-s EP-képviselő az EUrologusnak. (A leköszönő képviselők közül a néppárti Sógor Csaba véleményét itt olvashatja.)

„Amikor idejöttem 2014-ben, akkor a jogállamiság, a médiaszabadság voltak a meghatározó ügyek az Európai Parlamentben. Abban az időben elég nagy figyelem fordult Magyarország felé” –kezdte Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, amikor megkértük, foglalja össze, miről szólt az elmúlt öt év az Európai Parlamentben (EP). Azt mondta: nem az volt a célja, hogy üssék-verjék a Fideszt, hanem hogy európai keretbe helyezzék a magyarországi jogállamisági problémákat. Mert amikor a magyar kormány az EU-ban először elkezdett nyíltan illiberális demokráciáról beszélni, tulajdonképpen azt mondta ki, hogy nem akarják azt, ami eddig az uniót összetartotta, fogalmazott.

„Nem Magyarország kizárásáról, még csak nem is a hetes cikkről volt szó, hanem, hogy világos irányelvek legyenek arról, hogy hogyan kell egy tagnak viselkednie” – szögezte le. Ugyanis nincs szabályozva, hogy mi történik, ha egy tagállam belülről kezdi el az EU-s rendszert felbontani. Szükség van egy olyan kritériumrendszerre, ami alapján egyértelműbben meg lehet állapítani, hogy mikor sérül a jogállamiság, mikor sérül a független igazságszolgáltatás egy tagállamban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.