2019. június 23., vasárnap

A HOMÁR LEGYŐZŐJE

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.06.23.


Lassan túl vagyok a röhögőgörcsön, és valami mélységes szomorúság telepszik rám. Nem mai hír, ami erre késztet, de kellett sok idő, amíg valamennyire magamhoz tértem.

Arról van szó, hogy az Amerikai Egyesült Államok Elnöke, nekem csak Kacsa úr, a minap beindította a 2020-as választási kampányát. Egyik ígérete az volt, hogy ha újraválasztják, meggyógyítja a rákot és felszámolja az AIDS-et.

„Nagy előretörést fogunk elérni a gyógymódokban. Sok, nagyon sok betegséget fogunk tudni meggyógyítani, köztük a rákot is, minden nap közelebb fogunk kerülni ehhez. (…) Egyszer és mindenkorra felszámoljuk az AIDS-t Amerikában.” (Csak szavazzatok rám – ezt is mondta, gondolom.)

Először nem hittem a szememnek, utána jött a nevetőroham, most már csak összetörtnek érzem magam. Amiért egy olyan korszakban kell élnünk, ahol ilyen agyament emberek számítanak a világ vezetőinek. Szándékosan nem írok politikust, mert ez a pojáca az én szememben soha nem volt és nem is lesz politikus.

Azon túl, hogy mekkora baromság, amit mond, az a mérhetetlen cinizmus is elképesztő, ami ezekből a beteg mondatokból süt. Fel sem fogja, hány millió, a bajban érintett ember és hozzátartozóik lelkébe tapos bele egy ilyen felelőtlen és ordenáré kijelentéssel. Lehet, hogy vannak, akár minden nap, a gyógymód megtalálásához közelebb vivő eredmények. Számtalanszor felröppen egy-egy hír sikeres kutatásokról, bárhol a világon – de ez tudósok, kutatók és orvosok dolga, nem szállodatulajdonosok érdeme. Ilyen ócska, olcsó ígérettel kell megpróbálni pozícióban maradni? Tényleg semmi sem szent az ilyen hatalmi mámoros emberek szemében?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.