2019. június 23., vasárnap

A KURD SZAVAZATOKON MÚLHAT A TÖRÖK ELLENZÉK SORSA A MAI ISZTAMBULI VÁLASZTÁSOKON

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2019.06.23.


...Mint ismeretes, a március 31-én megtartott török helyhatósági választásokon szimbolikus diadalt aratott az ellenzéki Köztársasági Néppárt és jelöltje, amikor kiderült, az isztambuli választásokon néhány százalékponttal győzött Erdoğan jelöltje ellenében. A győzelemhez nagyban hozzájárult az, hogy az általában a HDP-t támogató baloldaliak is hajlandóak voltak átszavazni, az egyébként jócskán nacionalista, de Erdoğan fő ellenzékének számító CHP-ra és magára Ekrem İmamoğlura is.

A török Legfelsőbb Választási Bizottság (YSK) hivatalosan többszöri újraszámolás után, és csak április 17-én ismerte el İmamoğlu hivatalos győzelmét, az AKP azonban megóvta az eredményt, így a mai napra újabb, időközi választást írtak ki Isztambulba.

Az ellenzék és a kormánypárt is tudja, sok forog most kockán: az Azonnali beszámol arról is, hogy a CHP például kampánya során nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a nyári hetekben a tengerparton nyaraló ellenzéki szavazókat is elérjék megismételt kampányukkal, és komoly mozgalmat szerveztek annak céljából, hogy bizonyosan visszatérjenek Isztambulba leadni a voksukat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.