2019. június 18., kedd

A VOLT MTI-VEZÉR "TÖRTÉNELMI KÖTŐDÉSBŐL" ÉL EXKLUZÍV BÉRLAKÁSBAN A VÁRBAN

HVG 
Szerző: GERGELY ZSÓFIA
2019.06.18.


A volt MTI-vezér is a Budai Várban szeretett volna élni, ami egy lakáscserének köszönhetően össze is jött, így Belénessy Csaba 98 ezer forintos lakbér fejében él a 118 négyzetméteres önkormányzati lakásban. A közmédia egyik vezetőjéből lett tanácsadó egy XII. kerületi lakást adott a történelmi várfalnál található műemlék lakásért. Utoljára az igazságügyi miniszter EP-kampányát segítette.

A hvg.hu egyik olvasója, egyben pártoló tagja hívta fel a figyelmünket arra, hogy még akad olyan „NER-közeli személy” a patinás Budai Várban, akiről a nyilvánosság eddig nem tudott: az MTI egykori vezérigazgatója, Belénessy Csaba is a főváros legexkluzívabb részén él. Többszöri sürgetésünkre a Budavári Önkormányzat végül megerősítette az információt: Belénessy valóban egy önkormányzati bérlakásban lakik a Vár szívében, a Tóth Árpád sétányon található saroképületben (így a hivatalos házszámozás alapján az ingatlan a Móra Ferenc utcából nyílik).

Becserélte magát a Várba: havi 98 ezer forint a lakbér

A közvetlenül a történelmi várfalnál fekvő sétányra is néző műemlék házban található, 118 négyzetméteres bérlakásért Belénessy „költségelvű lakbért” fizet: havonta 98 128 forintot. A bérleti szerződés 2013.11.21-i keltezésű és határozatlan ideig áll fenn – válaszolta kérdésünkre az önkormányzat, amely a közvagyon részét képező ház homlokzatának felújítására, karbantartására és más állagmegóvási munkáira 2013-14-ben összesen 37 millió forintot fordított...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.