2019. június 18., kedd

AHOGY AZT A MÓRICKÁKKAL ELKÉPZELIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.06.17.


...Megmondta minden magyarok legjobbik jegybankelnöke. “Miért is ne lennénk képesek a fejlett országok közül elsőként elérni a demográfiai fordulatot? …ha évente mostantól „csak” 1500 gyermekkel több születik, minden évben az előző évhez képest, akkor 2030-ra elérjük a 110 ezres születésszámot, a nemzet fennmaradásához szükséges 2,1-es termékenységet.

Tegyük fel, hogy Matolcsynak igaza van, ő aztán pontosan kiszámolta, mennyi magyar gyerek szülessen a jövőben. Lám-lám, erre még Novák Katalin sem volt képes. Hiába no, ha összedolgozik az Orbán-elit, abból csak jó sülhet ki. Jó? A fészkes fenét. Hablatyolnak szakértelem, átgondoltság nélkül, a lényeg az, hogy jól hangozzék, és a drága nép bevegye.

Legyen: megszületik évente 1 500 Móricka. Ha már ma 80 ezer bölcsődésnek nincs helye, akkor, mi lesz a porontyokkal, akik ezután parancsra és a haza dicsőségére plusz hitelre születnek? Mi lenne? A mostani három éven aluliak igyekezzenek felcseperedni, hogy elérjék, az óvodás kort. Lesz ott is baj elég. A falusi CSOK-kal elkábított fiataloknak nem lesz gondjuk, mert úgysem tudnak munkába állni, mert nincs és nem lesz hol. Nyugodtan szüljenek három-négy-öt-hat Mórickát, vegyék le a terhet az államról, nehogy belegebedjenek a sok hamis ígérgetésbe. Körülbelül annyi eszük van ezeknek a családbarát önreklámozóknak, mint amennyi bölcsődei hely van és lesz. Kevés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.