2019. június 25., kedd

EGY VEZÉR GYERMEKKORA

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.06.25.


Azért lett rossz, mert nem hagyták, hogy jó legyen. Megpróbálta, de nem engedték. Adni akart, önzetlenül, két kézzel. Mert az ember eredendően jó. Magához főként, de másokhoz is. Csak annyi kell, hogy hagyják jónak lenni. Orbánnak nem jött össze.

2010-ben, nyár végén, azzal ment Brüsszelbe, hogy majd idehaza szépen elengedi a hiányt. Azt gondolta, ebből oszt majd az embereknek, de a szőrösszívűek odakint nem örültek az ötletének. Emlékszünk még arra a Barroso nevű csúnya portugálra, aki akkortájt a Junijót vezette? Azt mondta neki ez a Barroso, hogy nem. Ilyenek ezek a portugálok. Persze, a többi náció sem különb. Különösen a németek, meg a franciák. Ne is beszéljünk róluk.

Innen számítódik minden, ezért lett, hogy a fülkeforradalom után jött a szabadságharc. Adni akart, de nem engedték. Ami Kádárnak összejött, azt akarta ő is. Hogy szépen emlékezzenek rá az emberek. A kompromisszumok robotosa - ha nem is ezekkel a szavakkal, de valami ilyenre vágyott mindig.

Mindenből a legtöbbet kihozni. Mint János bácsi, akit kezdetben ugye majdnem mindenki utált. Nem ok nélkül, valljuk be. Voltak viselt dolgai, 56 után főleg, de aztán szépen megjavult. Ő lett a mi János bácsink, Jánosom Kádárom, és mi lettünk a legvidámabb barakk. Jobb volt, mint Brezsnyev, Zsivkov, Novotny, Gomulka, vagy teszem azt, Honecker. Ceausescuról nem is beszélve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.