2019. június 6., csütörtök

ENNYI PÉNZT VESZ EL AZ ORBÁN-KORMÁNY A NYUGDÍJASOKTÓL

HÍRKLIKK
Szerző: Klubrádió
2019.06.06.


Egyre jobban szakadnak le a nyugdíjasok, hisz az ő jövedelmük átlagosan 2,8 százalékkal fog emelkedni, míg a várható béremelés 10-12 százalék is lehet.

A költségvetés benyújtásakor az is kiderült, hogy a kormány 2,8 százalékos inflációval számol jövőre, vagyis ennyivel akarja emelni a nyugdíjakat is. A béremelés mértéke évek óta 10-12 százalék, és ez várható jövőre is. Ez tehát azt jelenti, hogy egyre jobban nyílik az olló az aktívak és a nyugdíjasok jövedelme, életszínvonala között – figyelmeztetett a Klubrádiónak nyilatkozva Hegyesiné Orsós Éva.

Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség elnöke szerint a nyugdíjas társadalmon belül is nőnek a különbségek, mintegy 600 ezer embernek van 100 ezer forint alatti nyugdíja, a középréteg is kezd leszakadni, aki pedig félmillió forint feletti nyugdíjat kap, az akár elégedett is lehet. Némi reményt adhat, hogy jönnek az önkormányzati választások, ilyenkor a kormány kicsit mélyebben szokott a zsebébe nyúlni, de a nyugdíjkorrekció csak novemberben szokott lenni, ha nem jól becsülték meg az infláció mértékét.

Egyébként ha nem ezt a metódust használnák, hanem a régebbi, svájci indexálást, akkor körülbelül 7 százalék lenne a nyugdíjemelés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.