2019. június 9., vasárnap

ÉS AKKOR NYARALHATUNK ITTHON, HA TÚL DRÁGA AZ EURÓ - A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.06.09.


Beadták a 2020-as költségvetés tervezetét, ledorongolta az Európai Bizottság a magyar kormányt, óriási roham indult az új szuperkötvényért. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Benyújtotta a kormány a 2020-as költségvetés tervezetét – Varga Mihály a családok támogatásának költségvetéseként jellemezte a büdzsét. A családokra összesen 2227 milliárdot költ az állam 2020-ban. Az oktatásra azonban nem szánnak többet, mint a korábbi években, és a nyugdíjasokat sem fogják kényeztetni.

Beadták a költségvetést megalapozó törvénycsomagot is, ezzel több tucat törvényt írnak át. Nehezebben verhetik például magukat adósságba az önkormányzatok, kimondják, hogy nem veszti el közpénz jellegét a támogatás, amelyet az MNB-alapítványok adnak, tovább halogatják a szociális temetést, a volt közmunkásokat pedig szövetkezetekbe terelik. Arra ad még néhány hónap haladékot a kormány, hogy a szállásadók adatokat szolgáltassanak a vendégeikről, és még azt is megmondják a törvényhozók, hogy mi számít rossz ételnek. Betettek a csomagba egy olyan paragrafust is, amely alapján fizetős lesz a cégadatok lekérése.

És nincs vége: elkészült az adótörvényeket módosító csomag is. Az ide igazoló külföldi sportolókat fogják támogatni, a legalább négy gyereket nevelő nőknek pedig egész életre szóló szja-mentességet kínálnak, legalábbis a munkából szerzett jövedelmeik után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.