2019. június 29., szombat

HELYBEN VAN A CT, MÉGIS SZÁZ KILOMÉTERT SZÁLLÍTJÁK A BETEGEKET

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: VAS ANDRÁS
2019.06.28.


Saját komputertomográfot kapott a nagyatádi kórház, a helyi sérülteket mégis Kaposvárra szállítják, mert az állam nem finanszírozza a járóbetegellátásban a gép működtetését.

Megharcolt Nagyatád és térsége a saját CT-berendezésért. A százmilliós készülékre pályázaton nyertek ugyan pénzt, ám az nem volt elég a beüzemelésre is, nem futotta arra, hogy megfelelő helyet alakítsanak ki a berendezésnek az épületben. A beépítéshez szükséges 55 millió forint negyven százalékát tulajdonképpen összekalapozta a kórház: magánszemélyek, cégek és a környékbeli, nem ritkán hátrányos helyzetű települések adták össze a hiányzó 22 milliót. Végül május közepén hivatalosan is átadták a gépet. 


– Miután a CT komoly előrelépést hozott a helyi egészségügyben, nem volt kérdés, hogy hozzájárulunk a költségekhez – magyarázta Ormai István, Nagyatád polgármestere. – Négymillió forintot adtunk, remélhetőleg hamarosan már tényleg normálisan lehet használni, mert elég régóta húzódik az ügy.

Ez utóbbi megjegyzése arra utal: bár megvették a készüléket, a pénzt kiegészítették, a CT-t beüzemelték, nem lehet felhőtlen az öröm a kisvárosban. A gép működtetési költségeit ugyanis nem vállalta az állam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.