2019. június 21., péntek

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY: ORBÁN EZT IS JÓL KITALÁLTA?

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.06.21.



„Lázár János indulása az őszi önkormányzati választáson a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért mindenképpen ’win-win helyzet” lenne Orbán Viktor számára: ha nem nyer, akkor a kihívójaként is fellépett Lázár maradna országgyűlési képviselő, s nem kerülne veszélybe a Fidesz-KDNP kétharmada, ha azonban elviszi a várost, akkor egy szimbolikusan is nagyon fontos pozíciót szerezne vissza a Fidesz” – fejtette ki portálunknak Márki-Zay Péter.

„Az a benyomásom, hogy a helyi Fidesz önmagától nem merne kiadni egy ilyen közleményt, nagyon is elképzelhető, hogy ez nem más, mint Lázár János polgármester-jelöltségének kampánybevezetője” – mondta Márki-Zay Péter portálunknak. A 444.hu szúrta ki, hogy a helyi Fidesz szervezet vezetője a Promenád.hu-nak adott interjújában közölte: „Százszázalékos konszenzus alakult ki abban, hogy Lázár Jánost kérjük fel, hogy vállalja a polgármester-jelöltséget”. Szerinte Lázár ezt nyitottan fogadta, de gondolkodási időt kért.

Mindenesetre a Hírklikk értesülései szerint Orbán Viktor nem akarja engedni, hogy a tavalyi országgyűlési képviselőválasztások akármelyik egyéniben indult és győzelmet aratott kormánypárti politikusa harcba szálljon polgármesteri székért, mivel győzelme esetén veszélybe kerülhetne a kormány kétharmada...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.