2019. június 5., szerda

LÁZÁR JÁNOSÉKNAK EGYELŐRE NEM JÖTT BE A KASTÉLYBIZNISZ


24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.06.05.


Bár nem volt veszteséges, meglehetősen gyenge évet zárt tavaly az a Lázár János résztulajdonában álló részvénytársaság, amely a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban felépített fényűző vadászkastélyt birtokolja, s amit az egykori Miniszterelnökséget vezető miniszter és családja földjei vesznek körbe.

A főtevékenységként ingatlan-bérbeadással foglalkozó Grosswiese Zrt. beszámolójából kiderül, hogy a társaság 16 millió forint bevétel mellett mindössze 2,4 millió forint nyereséget termelt 2018-ban, miközben több mint 20 millió forintnyi tartozás terheli. 2017-ben egyetlen alkalmazottja sem volt a cégnek, tavaly viszont már három embert foglalkoztatott.

A gyenge eredmény azért is érdekes, mert még 2017-ben a Délmagyar érdeklődött a Nagyréti Vendégháznak elnevezett létesítményről, az ingatlant üzemeltető társaság akkori főtulajdonosa – Kulik Jenő – pedig azt közölte a portállal, hogy a kastélyt ezer euróért (jelenlegi árfolyamon 320 ezer forintért) lehet majd bérelni. De hozzátette:

a létesítményt prémium vendégeknek szánják, akiket a tulajdonosok saját kapcsolataikon keresztül érnek el, így a vendégházat nem is fogják nyilvánosan meghirdetni.

Tavaly számoltunk be arról, hogy új, a nyilvánosság elől rejtőzködő tulajdonosai lettek a kastélyt birtokló Grosswiese Zrt.-nek miután a társaság főrészvényese, Kulik Jenő ügyvéd megvált részvényeinek többségétől. A cégnyilvántartásból ekkor – a jogszabályok értelmében – törölték a Lázár Jánoshoz egyébként több szálon köthető jogászt, miután tulajdonrésze 50 százalék alá csökkent...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.