2019. június 29., szombat

MAGYARORSZÁG 2019: FELCSÚT LESZ AZ ORSZÁG FŐVÁROSA, STADION LESZ AZ ORSZÁGHÁZ HELYÉN

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.06.29.


Vannak gondok a Hableány tragédiájának nyomozása körül, legújabban az, hogy letörlődött az egyik feketedoboz tartalma, de Pintér Sándor belügyminiszter még tartja magát, és a helyén van. Varga Judit leendő igazságügyi miniszter havonta háromszázezer lakhatási költségtérítést kap majd, hogy ne kelljen az utcán, padon aludnia. Budapesten ugyanis nincs neki lakása, csak a férjének van a fővárosban, neki magának csupán vidéken van.

Tiborcz István, igen, már megint Orbán Viktor vejéről van szó, elzárja az aligaiak elől a Balatont, de nálunk ezt is meg lehet csinálni, mert Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája, itt mindent meg lehet csinálni. Mindent is.

A jövő hónaptól lezárják a határokat, megszűnnek az ikes igék, ősztől pedig Felcsút lesz az ország fővárosa. Lebontják az Országházat, olimpiai stadion lesz a helyén.

Nem tudtok olyat mondani, amit ne hinnénk el. Azt is, amire néhány évvel ezelőtt csak legyintettünk volna. Amire sok éve még azt mondtuk, hogy szemenszedett hazugság, rémhír. Hülye pletyka, aminek nem szabad felülni, mert semmi valóságalapja nincs.

Átrendeződtek a dolgok és a dimenziók: e nemrég még Magyar Köztársaságnak hívott országban, mára semmi nem az, ami volt. Talán már a fizika törvényei sem érvényesek, ha érdekeitek úgy kívánják, betiltjátok a szabadesést, rendelettel korlátozzátok a hangsebességet, sunyi, hajnalban benyújtott parlamenti módosítóval megváltoztatjátok a relativitás törvényét.

Bárki bármit mond közületek, bármekkora baromságnak is tűnik, el kell gondolkodnunk rajta. Ma már az is hihető, amit máskor meg se hallanánk, amire csupán legyintenénk, mert annyira irracionális. Ma már ugyanis bármi megtörténhet. Visszamenőlegesen kivetett adók, szakmai hibának hazudott hamisítások, torzítások, elhallgatások. Nem alkalmanként, és nem véletlenül: nálatok ez a normális üzemmenet. Talán már ti magatok sem tudjátok, hogy mikor mondtok igazat, és mikor nem.

Aki ellopja az emberek magán-nyugdíjpénztárakban összegyűjtött pénzét, és utóbb mindezt a nyugdíjak megvédésének hazudja, az ennél nagyobb gazemberségekre is képes. Aki visszamenőlegesen alkot törvényt, korlátozza a tájékoztatás és a tájékozódás szabadságát, tönkre tesz mindent, ami egy demokráciában fontos, arról mindent el lehet hinni.

Ne csodálkozzatok, ha a legvadabb pletyka, a legalaptalanabbnak tűnő rémhír is hihetővé válik veletek kapcsolatban. Most írta valaki a közösségi portálon, hogy jövőre ugyanolyan vércsoportja lesz mindenkinek, és a levegő nem alanyi jogon jár, hanem rászorultság alapján a kormányhivatalokban kell igényelni.

Ha jobban belegondolunk, egészen hihetően hangzik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.