2019. június 4., kedd

MÉG MINDIG AKADNAK GONDOK A KÁRTYAELFOGADÁSSAL - A DÍJAK ÉS A BIZALMATLANSÁG KOMOLY AKADÁLY LEHET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: az Én Pénzem
2019.06.04.


Sok kereskedőnél nem lehet plasztikpénzt használni, és a bolti sorokban is igen gyakran kotorásznak a vevők bankjegyek után. A versenyhatóság több javaslattal segítené a bankkártyák további terjedését. Például azzal, hogy a bankok gyorsabban fizessenek a kereskedőknek.

Az előző év utolsó negyedévében a korábbinál valamivel kevesebb helyen és kevesebb kereskedői terminálnál (POS) lehetett bankkártyával fizetni. Ez azonban – derül ki a jegybank friss jelentéséből – nem tartotta vissza a kártyabirtokosokat plasztikjuk használatától. Éppen ebben az időszakban lett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint minden eddiginél magasabb a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal belföldön lebonyolított vásárlások száma.

Jártában-keltében mindenki tapasztalhatja, hogy a kártyás fizetés közel sem annyira általános, mint az adatokból gondolnánk. Sok kereskedőnél nem lehet plasztikpénzt használni, és a bolti sorokban is igen gyakran kotorásznak a vevők bankjegyek után. Erre utalhat az is, hogy az MNB adatai szerint noha a fizetési kártyás készpénzfelvételek darabszáma (26,9 millió) az utolsó negyedévben az előző év azonos időszakához képest kissé csökkent, a forgalom még így is nőtt. A felvett készpénz összértéke (2108 milliárd forint) 7 százalékkal lett magasabb az egy évvel korábbinál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.