2019. június 5., szerda

MEGALÁZOTTAN ANGLIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ 
Szerző: Határátkelő
2019.06.05.


Amikor először elolvastam István levelét, az volt az első kérdésem: de akkor miért van még ott? A kérdés szerintem sokakban felmerül majd, azzal együtt is, hogy persze az idősgondozás sehol sem tartozik a legkönnyebb munkák közé – így az Egyesült Királyságban sem. Érdekes az is, miként jut el valaki addig, hogy ennyire negatívan lássa a dolgokat.

„Ha szereted, hogy megaláznak, ha szereted, hogy mindennap csesztetnek a munkahelyeden, ha élvezed, hogy nap mint nap beléd rúgnak, ha szereted, ha mindennap kioktatnak, akkor van számodra egy álom meló: idősgondozás Angliában vagy Walesben!

Három éve dolgozok Angliában és Walesben különböző idős otthonokban, legalább 50 különféle otthonban dolgoztam az ügynökségi munka következtében.

A munkatársaim döntő többsége rosszindulatú, kétarcú, alig várja, hogy kioktasson, beléd kössön. Legtöbbje nagyon udvarias és élvezettel rúg beléd a hátad mögött.

A szemedbe udvarias, rád mosolyog, megdicsér, majd másnap felhívja a főnököd, hogy milyen rossz munkát végzel.

Az otthonokban a nővér a főnököd, akik általában kegyetlenek, például feladatuk, hogy minden lakónak legyen bélmozgása naponta, ezért számolatlanul adják a hashajtót a lakóknak, a lakók többsége folyamatos hasmenése van ezért.

Nem izgatja őket, hogy legyengülnek szerencsétlenek, úgy gondolják, hogy ők a nővérek, ezért bármit megtehetnek. A munkatársak legtöbbje nem egy IQ-bajnok, de mindegyik nagyságrendekkel okosabbnak gondolja magát nálad, mert utasítást tud adni neked. :-)

Az ügynökség irodájában dolgozók szintén azt hiszik, sokkal okosabbak nálad, mert ők jól beszélnek angolul. Mindenfélét hazudnak neked, azt hiszik, a hazugságokra te sose jössz rá, mert hülye vagy, hiszen nem beszéled tökéletesen a nyelvet.

A jobban fizető munkákat nem adják neked, hétvégén, ünnepnapon te otthon vagy másokkal ellentétben, mert te nem beszéled tökéletesen a nyelvet. Te hülye vagy, neked ez is jó alapon...

Élvezik, ha bármivel letolhatnak. Nagyon élvezik a legapróbb hatalmat fölötted. Élvezik, ha azt hiszik, átvernek, megaláznak, kitolhatnak veled. Az otthonokban a legrosszabb munkát neked adják, élvezd.

Nem csak a bennszülöttek csesztetnek, a bevándorlók sokszor még rosszabbak! A könnyen megkeresett pénzed segítenek elkölteni Angliában és Walesben, nehogy túl sok pénz maradjon a zsebedben!

Itt gyakorlatilag mindenki átver, becsap, kihasznál. Az autószerelő kicseréltet veled egy csomó alkatrészt, ami jól működik, azt mondja, elvégezte a kerékbeállítást, de a gumid továbbra is félrekopik.

Amikor lakást bérelsz, az ügynökségi díjat nem egyszer akarják veled kifizettetni, hanem azt hazudják, hogy azt fejenként kell fizetni, ha 10 gyereked van, akkor tízszer! :-)

Ha rájössz, hogy az állami táppénz itt semmi, és biztosítást akarsz rá kötni, akkor kiderül, hogy a viszonylag olcsó ár, amit az ár-összehasonlító oldalon látsz, az nem igaz, a többszöröséért akarnak rád sózni egy olyan biztosítást, amire neked nincs is szükséged!

Itt mindenki korrupt és hazug!

Szóval garantáltan nem lesz honvágyad: otthon érzed magad!

Ha túl akarod élni, néhány szabályt be kell tartanod:

1, ne bízz meg senkiben!

2, ne ossz meg túl sok információt magadról.

3, jól teszed, ha csak semleges témákról beszélgetsz

A tapasztalataim teljesen hasonlóak a gyári munka esetében is! Szóval, ha rájöttél, hogy ez az igazi álommeló számodra, akkor vár az idősgondozás Angliban és Walesben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.