2019. június 13., csütörtök

MILLIÁRDOKAT KÖLT A KORMÁNY A SOTE KLINIKÁINAK KÖLTÖZÉSÉRE, CSAK AZ ORVOSOK NEM ÉRTIK, MIÉRT

HVG ONLINE
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2019.06.13.


Sietteti a kormány a SOTE klinikáinak költözését a felújítás előtt álló Szent János kórház területéről, pedig néhány orvos már nyílt levélben kéri, hogy függesszék fel az erről szóló kormányhatározatot. A szakma nem érti, miért dobnak rengeteg pénzt ideiglenes megoldásokra ahelyett, hogy megvárnák, amíg felépülnek az új épületek. Az egyetem biztos benne, hogy a betegellátást nem zavarja majd semmi, de néhány ideiglenes megoldásra azért így is rászorulnak majd – például mobil röntgengépekre, amíg be nem szerelik az újat.

„Sikerült az egyetemmel olyan megoldást találni, hogy azzal mindenki elégedett” – nyilatkozta május közepén Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor kollégájával, az emberi erőforrások miniszterével bejárta a Szent János Kórház új szakrendelőjének Kútvölgyi úti telephelyét.

Több klinikai és kórházi forrásunk szerint azonban a kialakult állapotok távol vannak az ideálistól, különösen az ott dolgozó orvosok és személyzet számára.

A kormány tavaly októberben jelentette be, hogy elindítja az Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő létrehozását, ami lényegében a János kórház és a Kútvölgyi Klinikai Tömb átalakítását és felújítását jelenti. Ehhez viszont először a Semmelweis Egyetem osztályainak kell kiköltöznie mindkét helyről. Korábban már megírtuk, hogy a SOTE orvosai kizártnak tartják, hogy határidőre be tudnak költözni az új helyszínekre, és tartanak a jól összeszokott orvosi csapatok feloszlatásától is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.