2019. június 7., péntek

MILLIÁRDOKBA KERÜL AZ ADÓFIZETŐKNEK, HOGY AZ ORBÁN-KORMÁNY A VILÁG KERESZTÉNYEINEK MEGMENTŐJÉT JÁTSZHASSA

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2019.06.07.


Csak a keresztényüldözés híresztelésére és a Hungary Helps promotálására több mint 420 millió forint ment eddig el.

Milliárdokba kerül a magyar adófizetőknek, hogy az Orbán-kormány eljátszhassa előttük a világ keresztényeinek megmentőjét. Az üldözött keresztények kisegítésére már évek óta külön helyettes államtitkársága van az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), amely eddig 8 milliárd forint segélyt osztott ki a Közel-Keleten és Afrikában elnyomott, üldözött keresztény közösségeknek, írja friss összegzésében az index.hu. Idén pedig elindult a Hungary Helps ügynökség a Miniszterelnökségen belül, amelyet a korábban témát az Emmiben vivő Azbej Tristan vezet, ami a nemrég megjelent, 2020-as költségvetés szerint 3,3 milliárd forinttal gazdálkodhat majd jövőre.
A Hungary Helps program keretében a kormány hivatalos közlése szerint vagy 8,67 milliárd forinttal támogatott üldözött keresztény közösségeket szerte a világban, elsősorban a Közel-Keleten. A 24.hu által készített részletes bontásból kiderül, ebből a pénzből 13 egyházi szervezet kapott, hat országban. A legnagyobb összegben, több mint 3,1 milliárd forintban a nyolc éve polgárháború sújtotta Szíria részesült, de több mint kétmilliárd jutott Irakba és több mint egymilliárd forint Libanonba.
A Miniszterelnökség által ismertetett adatok között egyébként nem szerepel az a kétmilliárd forint, amit Szijjártó Péter idén áprilisi megállapodása szerint két mexikói katolikus templom újjáépítésére ígért oda a kormány – a Hungary Helps ugyanis kimondottan a migránsokat „kibocsátó” országok támogatására szolgál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.