2019. június 16., vasárnap

MINDEN NAGYON SZÉP, MINDEN NAGYON JÓ…

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.06.16.


...El tudom hinni, hogy sokakat nem érdekel a dolog – hát, istenem, újabb hatalmi harc, marakodnak a nagyok, mi közünk hozzá? Van elég bajunk enélkül is,

Szíves figyelmébe ajánlom mindenkinek, hogy alakulhat úgy az életük, hogy bírósághoz kell fordulniuk. Bárkinek, bármilyen ügyben. Szóval, nagyon nem mindegy, hogyan működnek ezek az intézmények. Nem egy oda ajándékozott trafikról, átjátszott alvállalkozói megbízásról vagy hasonlóról van szó – hanem minden ország, állam egyik fő pilléréről – az igazság szolgáltatásáról. Vegyük tudomásul, hogy ez ma Magyarországon nem fontos?

Akkor, végszóként, egy kitalált történet.

Pista bácsi Mari nénivel – bármelyikünk rokonai lehetnek – a kis falujukban elindulnak, a bótba, kenyeret venni. Ahogy átmennek a Főtéren, egy nagy sebességgel száguldó valami kárt tesz egyikőjükben. Nincs ideje megállni a gázolónak, különben is rokona egy nagy valakinek, azok úgyis elsikálják az ügyet. Majd jönnek a jogászok, oszt…

Vagy csak nem szimpatikus a felperes neve, mert az unokaöccse barátnőjének az ismerőse egyszer csúnyákat írt a facebook-on egy nagy hatalmú személyről. Vagy törvénytelenül kirúgtuk a munkahelyéről, mert csak. Vagy bármi.

Hogy működhet mindez így?

Tudom. Úgy, hogy még ki is tüntetik a hófehér báránykát az OBT-OBH együttműködéséért.

Úgy tűnik, nekünk, magyaroknak, soha semmilyen visszaélés vagy jogtiprás nem sok. Minden nagyon szép, stb. Jöjjenek ősszel a fidemokraták, előtte kérünk egy kis nesze semmit fogd meg jól csokikát, krumplicskát, lehetőséget arra, hogy megcsókoljuk a kezeket, amelyek a nyakunkat tekerik ki kilenc éve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.