2019. június 20., csütörtök

MINDENKIT HÁTBA SZÚRNAK, A SZEMÜK NEM REBBEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.06.20.


Jó reggelt, drága emberek a NER magaskultúrájában és azon kívül is! Először is mondok egy szép nagy csütörtököt, abból nem lehet nagy baj, és még obszcén szavak sincsenek benne. Pedig kizárólag obszcén szavak jutottak eszembe tegnap, amikor Palkovics László szivárgó, ragacsos hazugságai megütötték a fülemet.

"A kormány nem akarja, hogy az Akadémiáról a kutatóintézetek leválasztásra kerüljenek. 0incs semmiféle olyan szándék, hogy az Akadémia működési módját bárki megváltoztassa. Nem akarja a minisztérium megmondani a kutatóintézeteknek, hogy mivel foglalkozzanak, nem akarja a minisztérium a kutatóintézetek irányítását átvenni, semmi ilyen szándék nincs"

– ezt mondta szó szerint a Palkovics nevű végrehajtó még tavaly a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének egy találkozón, az MTA kormányzati szopatásának vadhajnalán. Azt is hozzátette, hogy az intézmény autonóm döntése, hogyan menedzseli a jövőben a kutatóintézeteket. És nem, nem és nem. Ők semmibe nem akarnak beleszólni.

Az egy dolog, hogy az e megnyugtató hablattyal homlokegyenest ellenkező tartalmú törvényjavaslatukat, a tudományos közvélemény tiltakozását ívesen, jó magasról leszarva azóta már rezzenéstelen pofával benyújtották a parlament elé – miszerint sok egyéb disznóság mellett kurvára megváltoztatják az Akadémia működési módját, kurvára kiszervezik a kutatóhálózatot az MTA alól, de legalább az új irányító testületben a tagok fele kormány által delegált Bólogatójános lesz, és extrában még kötelezik is az intézményt arra, hogy tulajdonát ingyen használatba adja -, de volt jó vastag bőr a rinocéroszpofájukon, úgyhogy meg is magyarázták. Egyrészt azt hazudták – a hangfelvételen sorakozó, tisztán hallható, bizonyító erejű állítások ellenére -, hogy a kormány álláspontja egy éve lényegében változatlan. Másrészt az innovációs minisztérium kommunikációs főosztályának ügyeletes íródeákja még cifrázott egyet a cifrázhatatlanon:

"A hivatkozott mondatok az egyeztetések elején hangzottak el, azóta a hosszú ideje eredménytelenül zajló folyamatok miatt egyes részleteikben mindkét fél elképzelései módosultak".
Jó, végül is írhatták volna azt is, hogy boldog karácsonyt, vagy hogy valaki feltörte Palkovics László beszélésre alkalmas orgánumát, úgyhogy mindezt nem is ő mondta, és mindenkit beperel, aki őt ilyen módon rágalmazza. Nade ennyire penetráns módon hazudni mások nevében, konkrétan az MTA világos, egyértelmű álláspontjáról azt lódítani, hogy az módosult volna, a vérgeciség, az aljasság minősített esete. És akkor is az lenne, ha történetesen egy hasznos, előremutató szándékról lenne szó, nem pedig egy újabb nyilvánvaló romboló, erőszakos, önkényes erődemonstrációról. Ja, hát ja. Hátba szúrnak mindenkit, a szemük nem rebben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.