2019. június 11., kedd

MUCSI ZOLTÁN: A CSENDET KEDVELEM, ANNYIT POFÁZOK ESTÉNKÉNT

24.HU
Szerző: KADARKAI ENDRE
2019.06.10.


„Úgy gondoltuk, hogy ha ő gyermekotthonba megy, akkor nekem – már amennyiben hiteles az én megjelenésem a színpadon – nem szabad többé nézők elé állnom. Csodálatos kislány” – mondta Mucsi Zoltán arra a kérdésre, miért döntöttek úgy, hogy három fiuk mellé örökbe fogadnak egy kislányt. A színész lapunknak adott interjújában beszélt szeméremről, kisebbrendűségi érzésekről, Jancsóról, Schererről, depresszióról, viszkikről, Istenről. Meg arról, hogy a téglagyárban dolgozva tanulta meg, nem mindig süt a nap.

Azt mondta egy interjúban: „A lazaság egy jól kitalált álca, hogy védjem magam.” Mitől védi magát ennyire?

Nyilván az ember a törékeny, csetebota részét nem szereti mutogatni, inkább felveszem a humor és a lazaság jelmezét. Létezik egy védett arcom. Az elesettségemet, a félelmeimet, a vívódásaimat igyekszem a négy fal között, csak a nagyon közeli hozzátartozóimnak megmutatni. Szerintem ez az emberek nagy részénél így van. Én nem akarom a környezetemet terhelni, ezért a színpadon és a filmen kívül nem is szeretek kitárulkozni.

Szaktársaitól rendre azt hallom, a szemérmes emberekből lesznek az igazán jó színészek.

Ahhoz sokkal bölcsebb embernek kéne lennem, hogy erről érvényesen tudjak beszélni, ilyen szabályok a fizikában meg a matematikában vannak.

Színészetben nincsenek?

A kollégáim túlnyomó többsége szemérmes.

Ön is az. Egyszer úgy fogalmazott: „Az ember semmit sem kap ingyen, csak az életét.” Nekem ez egy küzdelmes élet filozófiájának tűnik.

Mindenkinek vannak küzdelmei. Biztosan akad olyan, amivel én harcoltam vagy harcolok most is, holott másnak mindez nevetséges. Az a teher, amit én viszek, előfordul, hogy nehéz nekem, és van, amikor könnyű, pedig ha azt a csomagot átadnám valakinek, ő lehet, hogy sokkal fájdalmasabban viselné.

Születésünkkor kapunk egy nagy zsákot, és az bizony hozzánk van kötve. Ebbe a puttonyba az életünk során belekerülnek dolgok. A szülő elvesztése, a barátság felbomlása, a nagy szerelem katarzisa, vagy annak elmúlása is ilyen
.

Amit én éltem át, azon a sok milliárd ember közül senki nem ment keresztül. Ez nem különlegesebb, vagy másabb élményanyag, de az enyém. Csak ez az enyém...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.