2019. június 12., szerda

NYUGDÍJAS? NE PIHENJEN!

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: KLUBRÁDIÓ / RÓZSA PÉTER
2019.06.12.


Évek óta, tendenciózusan szűkíti a nyugdíjasoknak adható kedvezmények körét a kormány – mondja Korózs Lajos. Most éppen az üdülési támogatásokat készülnek megszüntetni.

Megszüntethetik az Erzsébet-programnak azt a részét, amely a nyugdíjasok és a fogyatékkal élő gyermekek üdülésének állami támogatásáról szólt. Ez a kormány által benyújtott egyik salátatörvény tervezetéből derül ki. Tavaly még 43 ezer nyugdíjas, és 9 ezer gyermek részesülhetett ebben a kedvezményben.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke tendenciát lát emögött a döntés mögött. A szociális célra szolgáló ingatlanvagyon jelentős része eltűnt az utóbbi években, változtak a tulajdonosok, az üzemeltetők. Egykori SZOT-ingatlanokról van alapvetően szó, vagyis szakszervezeti vagyonról. 369 üdülője és egyéb ingatlana volt a szakszervezeti szövetségnek, köztük olyanok, mint a lillafüredi Palota szálló.

A kormány 150 milliárd forint értekben bocsátott ki utalványokat 2013 és 2015 között, amelyek haszna körülbelül 10-12 milliárd lehetett, ebből az utalványokat kibocsátó cég mindössze 3 milliárdot adott át szociális célra. Korózs Lajos szerint az a kérdés, hogy hová tűnt a többi pénz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.