2019. június 26., szerda

ORBÁN EGY PLATFORMRA HOZTA A PÁRTOKAT AZ AMERIKAI KONGRESSZUSBAN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.06.26.


„A Kongresszusban nem ismerek olyan szenátort vagy képviselőt, aki felszólalna Magyarország érdekében, s megpróbálná pozitív irányban befolyásolni Donald Trump elnököt, akinek egyébként az Orbánnak mondott udvarias szavait sokan félreértették” – állítja Radványi Miklós külpolitikai és nemzetbiztonsági szakértő. A külföldi, főként amerikás magyarok számára sugárzott videós előadássorozatának legfrissebb adásában arról is beszélt, hogy „amíg Magyarországnak ilyen korrupt, valójában bűnöző kormánya van, addig nem lehet számítani az amerikai-magyar viszony jelentős javulására”. Magyar belpolitikai kérdéseket taglalva pedig reményét fejezte ki, hogy az ellenzék félreteszi egyedi politikai ambícióit, s egységesítik az erőket Orbán leváltása érdekében.

„Pozitívnak tartom, hogy a magyarországi ellenzék kezd rájönni, hogy szétforgácsolódva 2022-ben nem lesz képes leváltani a Fideszt; ennek hatására beindult egy integrációs folyamat, de én nem vagyok optimista” – fejtette ki a Beszélgetések Magyarországért című sorozat legfrissebb adásában a jobbközép értékeket követő washingtoni Frontiers of Freedom elnökhelyettese, aki szerint az ellenzék mindaddig szétforgácsolt is marad „amíg fel nem bukkan egy olyan személy, aki képes integrálni a különböző politikai erőket”. Ez szerinte nem fog hamar megtörténni, s emiatt a Fidesznek 2022-ben ha nem is abszolút, de minimum relatív többsége lesz a magyar Országgyűlésben.

Radványi nem optimista a magyar belpolitikai helyzet megítélésében sem („a politikában amúgy is jobb pesszimistának maradni”), mint kiemelte: egyrészt azért nem, mert Magyarország jelentősen szegényedik, aminek fő oka, „az állami politika szintjére emelt korrupció”, és ahol a korrupció intézményesítve van és a kormánypolitika szintjére lett emelve, ott a gazdaság lemarad”. Az eredmény pedig szerinte az lesz, hogy Magyarország nem csak a politikát, hanem az erkölcsöt tekintve is teljesen elfele fog sodródni Európától...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.