2019. június 14., péntek

ORBÁN VIKTOR MEGPRÓBÁLJA TOVÁBB HÜLYÍTENI AZ EURÓPAI NÉPPÁRTOT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.06.14.


Lehet-e visszafogottan migránsozni, vagy úgy kiszorítani az országból a CEU-t, hogy közben mégis itt maradjon? El lehet-e játszani, hogy minden rendben van az igazságszolgáltatással, amikor a legkirívóbb korrupciós ügyekkel érdemben nem hajlandó foglalkozni az ügyészség? Ilyen kérdések tolulnak fel az emberben, amikor Orbán Viktor meglehetősen cinikus leveléről olvas a sajtóban, melyet az EPP vizsgálóbizottságának, az úgynevezett bölcseknek írt.

Bár sarokba szorították, mégis úgy viselkedik a magyar kormányfő, mintha az ellenfeleinek semmi esélyük nem lenne vele szemben. Jól tudja, hogy pártja néppárti tagságának felfüggesztése, majd azt követő uniós választások végeredménye a lehető legrosszabb forgatókönyv megvalósulása volt számára, ám ő most úgy döntött, hogy nem változtat érdemben a taktikáján, hiszen eddig ez volt sikerének kulcsa.

Ám a helyzet gyökeresen megváltozott tavaly április óta. Szeptemberben az Európai Parlament kétharmados többséggel elfogadta azt a Sargentini-jelentést, mely igen komoly kritikát fogalmazott meg a magyar jogállamiság helyzetéről, idén márciusban pedig szinte egyöntetű szavazati aránnyal függesztették fel a Fidesz néppárti tagságát, egyúttal kijelölt a pártcsalád vezetése egy háromtagú vizsgálóbizottságot, amelynek feladata a magyar kormánypárt átvilágítása lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.