2019. június 14., péntek

PIKÓ ANDRÁS ELINDUL A NYOLCADIK KERÜLETBEN A POLGÁRMESTERI SZÉKÉRT


MÉRCE
Szerző: SZADAI LEVENTE
2019.06.14.


Ahogy április elején beszámoltunk róla, az ellenzéki tárgyalások során a nyolcadik kerületben a Momentum jelölhetett polgármester-jelöltet, a párt pedig akkor Pikó András rádiós művorvezetőt nevezte meg, aki akkor még időt és garanciákat kért. A kért garanciák között említették a közös program szükségességét, hogy ne biodíszletként tekintsenek rá és a civilekre, valamint pártoktól független civilként indulhasson és így is végezhesse megválasztása esetén a munkáját.

A Media1 cikkében ma Pikó bejelentette, hogy megkapta a szükségesnek tartott garanciákat és úgy döntött, hogy elindul Józsefváros polgármester-jelöltjeként. Támogatásáról a Jobbik kivételével – amellyel nem is tárgyalt – az összes ellenzéki párt biztosította.

Pikó András azt is elárulta a lapnak, hogy ezzel párhuzamosan felmond a Klubrádiónál is az összeférhetetlenség elkerülése miatt, műsorában, a Reggeli Gyorsban ma jelentkezik be utoljára telefonról, hogy elbúcsúzzon.

A polgármester-jelölt a kampánya finanszírozására közösségi adománygyűjtést is indít valamint várja kampánycsapatába a kerületért tenni akaró aktív polgárokat...

...Polgármesteri terveiről pedig többek között elmondta, hogy
- nagyobb részvételt biztosítana a kerület polgárainak a város közügyeiben, bárki indíthatna lakossági kezdeményezést,
- felmondaná a kormányközeli Lokál lappal való kerületi szerződést, az arra költött pénzt pedig például közvécékre költené,

- kezdene valamit az üres és lerobbant önkormányzati lakásokkal,
- növelné a zöldfelületet és rendezné a kutyafuttatók ügyét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.