2019. június 3., hétfő

ROMÁN SZAVAZATOK AZ RMDSZ-RE: AZ ELEMZÉS KÜLSŐ IRÁNYÍTÁST MUTAT

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: LUKÁCS CSABA
2019.06.02.


Érdekes elemzést publikált a közösségi oldalon Ionuti Apahideanu kolozsvári politológus, aki saját bevallása szerint statisztika és poker-elmélet mániás. Románia egyik legjobb elemzője egyetlen Kárpátokon túli megye, Dâmbovița mind a 433 szavazókörzetének adatait nézte át. Ebben a térségben az RMDSZ soha nem kapott annyi szavazatot, mint most: a magyar szervezetre 1462 voks érkezett. Megjegyzendő, hogy a legutóbbi népszámlálás itt 156 magyart talált, de ezek közül csak a 18 évnél idősebbek szavazhatnak.

Az elemző szerint egyszerűen bámulatba ejtő, hogy a szavazókörök csaknem kilencven százalékában érkezett szavazat a tulipánra, annak ellenére, hogy színromán vidékről van szó (bárcsak a Vodafone-nak lenne ilyen lefedettsége a megyében, jegyezte meg ironikusan). Ennél csak egy bámulatosabb tény van, melyet mintha egy felső, isteni erő irányítana: a szavazatok egyenletes elosztása. Általában kicsivel több mint 3 voks érkezett a magyarokra minden szavazókörben.

A kutató szerint ez ellentmond minden matematikai törvényszerűségnek: a magyar pártra érkezett szavazatok olyan rendezettséget mutatnak, aminek a valószínűsége a lottóötössel ér fel, vagyis ilyen helyzet spontánul gyakorlatilag nem fordulhat elő...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.