2019. június 18., kedd

SE FÜLE, SE FARKA SZIJJÁRTÓ SZAVAINAK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.06.18.


„A világ már megszokta, hogy a populisták nagyon könnyedén dobálóznak a fogalmakkal, az pedig igen szomorú, hogy sem Orbánt, sem az embereit már nem veszik komolyan, mert tudják, hogy az egész csak egy színjáték, egy hamisság” – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői – első hallásra megdöbbentő – szavaira Balázs Péter, volt külügyminiszter, uniós biztos. Szijjártó szerint különféle intézkedésekkel „bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban”.

„Az EU-ban is már úgy vannak Orbánékkal, mint az egyszeri tanítónéni a reménytelen, komisz, fékezhetetlen kölyökkel: lemondanak a megregulázásáról” – élt egy plasztikus hasonlattal a korábbi vezető külügyér, kifejtve, hogy a világ már hozzászokott a populizmus fogalom-dobálózásához – elég Donald Trump amerikai elnök Twitter üzeneteit megnézni. „De Magyarországon is ez megy immár kilenc éve: mindenkit elmondanak mindennek” – mutatott rá Balázs, megemlítve, hogy a „liberális” és a „szocialista” igazán szitokszónak számít Orbánék használatában.

A tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében az MTI tudósítása szerint Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy a különböző „szocialista típusú gazdasági javaslatok”, például az adóharmonizációról és az adósság-közösségiesítésről szóló tervezetek elfogadása is akadályozná a versenyképesség erősödését. „Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban, ezért ellenük vagyunk. Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza” – fogalmazott a miniszter. (Aki, jegyezzük meg csendben, a rendszerváltáskor mindösszesen 11 éves volt, tehát valóban mélyreható tapasztalatai lehetnek a diktatúráról, ha másutt nem, hát talán a Kisdobosban gyűjthette ezeket össze.) ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.