2019. június 22., szombat

SZABACCSÁG, ELVTÁRSAK! SZABACCSÁGKONCERT!

MAGYAR HANG
Szerző: GULYÁS BALÁZS
2019.06.22.


...Nagy Ferónak nemcsak saját emlékműve lezúzása sikerült, hanem ő még rá is vizelt a földdel egyenlővé tett maradványokra.

Az utóbbi lépésre múlt hét végén, a szarkasztikusan Szabadságkoncertnek nevezett nagy mintájú emberkísérlet alkalmával került sor, amelynek arcául Nagy Ferót választotta a cinikus hatalom („majd mi megmutatjuk, hogy a legjobbjaitokat is be tudjuk törni”). Az agyonreklámozott rendezvényen, amely álcája szerint az ’56-os hősökről az újratemetés évfordulóján emlékeznek meg, valójában egy nagy mintás „történelemhekk”, amely azt hivatott bizonygatni, hogy csakis Orbán Viktor 30 évvel ezelőtti ijesztő beszéde nyomán kotródtak el a megszálló csapatok a hazából.

1989. június 16-ára, amikorra Orbán beszéde elhangzott, már 10 400 szovjet katona (a Magyarországon állomásozók több mint 20 százaléka), közel 300 harckocsi, 150 páncélozott harcjármű, valamint a szárazföldi tüzérségi technika 90 százaléka elhagyta az országot. Három hónappal a későbbi miniszterelnök elhíresült beszéde előtt Cserhalmi György színművész a Magyar Televízió épülete előtt már felolvasta azt a tizenkét pontot, amelynek egyike az volt, hogy „Vonják ki a szovjet csapatokat hazánk területéről!”.

A mai hivatalos állampropaganda szerint ezek mintha meg sem történtek volna. Csak Orbán és az ő beszéde. Ami révén Orbán Viktor azzá az infantilis vendéglátóvá vált, aki még akkor is lökdösi kifelé a nemkívánatos vendéget, amikor az már átlépte a küszöböt: „Mennyémá! De hiszen megyek! De akkor is mennyémá!”.

Ehhez a történelemhekkeléshez asszisztált az én kiskamaszkori idolom, Nagy Feró is ahelyett, hogy az első sorból üvöltötte volna: „Hazudtok!”. Tette mindezt a rendszerváltás szimbolikus pillanatára emlékezni hivatott koncerten az egykori besúgóval egy színpadon. Így nem maradt más, mint hogy én üvöltsem az ő képükbe: Feró és Vikidál, hazudtok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.