2019. június 26., szerda

TARLÓS PRÓBÁL NEM FIDESZESNEK LÁTSZANI

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.06.26.


Néhány nappal ezelőtt Tarlós István még lekicsinylően nyilatkozott az ellenzéki előválasztásról. Amikor az Index az Óbudai Pedagógusnap után arról kérdezte, hogy mit szól Kálmán Olga feltűnéséhez és esetleges indulásához, a regnáló főpolgármester mindössze annyit válaszolt: Semmit. Néhány nappal később sem volt sokkal beszédesebb, Kálmán Olgáról azt mondta, hogy semmi nem jut az eszébe róla, Kerpel-Fronius Gáborról azt, hogy nem ismeri, és olyan embert sem ismer, aki ismerné. Egyedül Karácsony Gergelyt volt hajlandó ismerni, róla viszont csak rosszat mondott.

Ehhez képest, Tarlós a keddi Magyar Nemzetben hosszú levélben fejtette ki a véleményét az előválasztás kapcsán. Természetes, hogy a hivatalban lévő főpolgármester igyekszik meggyőzni a közvéleményt arról, hogy ő a legjobb választás, csakhogy Tarlós főpolgármester levelének lényegét nem az ellenlábasoknak való vitatkozás alkotja, hanem az, hogy bizonygassa, ő mennyire önálló. Kevésbé függ Orbántól, írta Tarlós a levélben, mint Kálmán Olga, vagy Karácsony Gergely Gyurcsánytól.

Ebben a mondatban van egy adag gyurcsányozás, ami amolyan biztonsági játék, a híveknél mindig bejön. Ám a fősodor talán mégsem ez, hanem, hogy Tarlós főpolgármester azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy ő nem a Fidesz embere. Azt bizonygatja, hogy ő független, harcol Orbánnal Budapestért, miközben a budapestiek közül egyre többen látják, hogy ennek épp az ellenkezője igaz. Mert bár a kormánnyal valóban kötött egy sor megállapodást a főpolgármester, Orbán ezek közül csak azt hajlandó betartani, amit jónak lát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.