2019. június 28., péntek

TIBORCZ JÖTT, LÁTOTT ÉS EZÚTTAL VILLÁT VETT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.06.28.


Május elején úgy döntött a Kúria, hogy Tiborcz István nem közszereplő, ezért Orbán Viktor rohamosan gazdagodó, nem mellesleg saját lábán álló veje nem köteles válaszolni az újságíróknak a gyors meggazdagodásával kapcsolatos kérdéseire. Vagy, ha mégis makog valamit, azt a sajtó nem közölheti, mert semmi közünk ahhoz, hogy mitől lett Tiborcznak akkora a vagyona, amennyiről mi még álmodni sem merünk.

Ezeknél ez így megy. Ha Mészáros Lőrinc kiflit enne, nem az van, hogy elbandukol valamelyik közeli pékségbe, hanem vásárol magának egy pékséget. Ha kolbászra támad gusztusa, vesz magának egy húsüzemet, amennyiben újságot szeretne olvasni, (kormánypártit, természetesen), vesz magának egy lapkiadót. Tévét is így néz, hotelben is így száll meg.

Ezeknek másfajták a vásárlási szokásaik, mint nekünk, hétköznapi halandóknak. Tiborcz István például a már meglévők mellé újabb két telekre vágyott, ezért aztán két telek tulajdonosa lett a Felsőőrsöt Almádival összekötő út közelében. Hivatalos besorolás szerint gazdasági épületek állnak e telkeken, de ez természetesen csak a környéken nagy számban előforduló kóbor apácák megtévesztésére szolgál. Ha valaki ugyanis gépen száll fölébe, annak nem térkép e táj, hanem észreveszi, hogy e szerény besorolású telkeken nem gazdasági épületek, hanem egy kisebb nyaraló, valamint egy nagyobb villa található. Úszómedence, borospince, minden úgy, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.