2019. június 6., csütörtök

TOVÁBB BULVÁROSÍTJÁK A HÍRADÓKAT, HOGY A NÉZŐ NE TUDJON SEMMIRŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.06.05.


Semjén Zsolt a benyújtója, de Rogán Antal propagandaminiszter az előadója annak a sarkallatos törvénymódosításnak, amely megváltoztatja a hírműsorokban a tájékoztatást szolgáló és a bulvár bűnügyi hírek arányát. Emellett csökkentenék is a hírműsorok hosszát, amelyben az eddigi húsz százalék helyett harmincöt százalék lehet a műsoridőt kitöltő kacsa, bulvár, bűnügy, krimi, figyelemelterelő érdektelenség.

A kormány által megszállt közmédia a központi propaganda irányítása alatt működik, és egyetlen funkciója, hogy a kizárólag közmédiából tájékozódó embereket elzárja a valóságtól és a hiteles információktól. Az Orbán-rendszer közmédiája azzal a fordított feladattal működik, hogy akadályozza a polgárok tájékozódását és ne nyújtson hiteles tájékoztatást. A propaganda a célját kétféle módon éri el: részben agymosó álhírekkel, hamis információkkal, propagandaanyagokkal, részben a közéleti érdeklődéssel kapcsolatos igények leépítésével.

Ezt szolgálja a bulvárhírek híradókban megemelt aránya, hogy az embereket “altassa el”, keltse azt az érzést, hogy a propagandán kívül semmi lényeges és fontos nem történt, a közéleti izgalomra semmi ok. A valódi sajtóban egy híradó végére legfeljebb egy bulvár vagy színes hír kerülhetett oldásként, a NER által ellenőrzött médiában a hírek sokszor érdektelen, unalmas, jelentéktelen bulvárhírekkel kezdődnek, nem is a legfontosabb belpolitikai eseményekkel. Ez a bulvárosodás szándékos figyelemelterelés és butítás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.