2019. június 5., szerda

VICSORÍTANAK, HOGY LÁTSSZON AZ ARANYFOGUK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.06.05.


...Az MTA és az Orbán-kormány között egy éve folyik a vita. Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap benyújtotta a 2020. évi költségvetési tervezetet; Palkovics László semmit nem csinálok sok százezer forintért miniszter pedig az Akadémia struktúráját is megváltoztató törvénymódosító javaslatot. Ez alapján az MTA elveszítette kutatóhálózatát, költségvetése a töredéke lesz a korábbinak.

Először odabökött az MTA-nak, majd elnapolta a fideszes többség a parlament kulturális bizottságában a vitát – mindezt úgy, hogy Lovász László matematikusprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke megjelent. Azért élőben látni, hallgatni egy világhírű tudóst, nem mindennapi dolog. Csakhogy a fideszesek úgy vannak kiképezve, hogy sem csórókat, sem okos, világhírű tudósokat nem láttak még soha. Kerülik őket, hogy ne kelljen segíteniük az elesetteken, illetve okos ember mellett csak vicsorítanak, hogy kilátsszon az aranyfoguk.

A bizottság elnöke, Cseresnyés Péter államtitkár pontosan ezért nem is értette Lovász László MTA-beszámolóját, ezért védekezésül kétségbe vonta a számok hitelességét. Nem számít ilyenkor az sem, hogy az MTA-t rendszeresen ellenőrzi az ÁSZ, eddig nem találtak jelentős problémát. A fideszes államtitkár az egykori KDNP-s politikust, Mizsei Zsuzsát, az MTA gazdasági igazgatóját is megalázta. Majd a fideszes többség elnapolta a napirendet, “nehogy véletlenül vitatkozniuk kelljen”.

Bambábban nézhettek, mint a borjú az új kapura. És ki az a Cseresnyés Péter? Majd még szólok róla. Azt tudjuk, hogy Lovász László Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas, valamint Bolyai János alkotói díjas és Wolf-díjas magyar matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia, és az amerikai National Academy of Science rendes tagja. 2014 óta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

És akkor a minden formájában totálkáros Orbán emberei megint bemutatták agyzárlatos énjüket. Csak azt tudnám meddig tűrik a magyar tudósok és nem tudósok, hogy ez az alakzat tovább dolgozik egy le- és meghülyített országon. Ezek az otrombák valahogyan így működnek:

Fideszes1: – Te, ültessünk gömböt! Fideszes2.: – Gömböt, mért pont gömböt? Fideszes1.: – Mert a kocka már el van vetve!


Bocsánat, de mindenkit a maga szintjén kell kezelni. Saját magukat alázták meg a suszterhetykék, és fel sem fogják. Lovászhoz Lászlóhoz fel sem érnek, égig érő létrával sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.