2019. július 25., csütörtök

A KORMÁNY AZ EMBERTELENSÉGET VÁLASZTJA

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.07.25.


Az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordul a Stop Soros törvénycsomag miatt, ezen felül még az is törvényt sért, ahogy a szerb-magyar határon bánnak a menekültekkel; éheztetik őket, egyfajta ridegtartás jellemzi a határon várakozók sorsát. A magyar kormány, amelynek nevében Hollik István reagált a hírre, azonnal visszautasította a Bizottság állítását, döntését, és a következőket közölte a nyilvánossággal: "a magyar emberek népszavazáson, országgyűlési és európai parlamenti választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek a bevándorlásból, és meg akarják védeni az európai keresztény kultúrát. A mindenkori magyar kormánytól pedig azt várják el, szerezzen érvényt ennek a választói akaratnak.”

Természetesen egy pillanatra sem lepődtünk meg a kormányzati állásponton, pontosan ezt vártuk Orbán Viktortól, illetve az éppen aktuális magyar hangjától. Manapság állandó hivatkozási alap akár a népszavazás, akár a nemzeti konzultáció, akár a szavazás. A magyar emberek attól, hogy a Fideszre szavaztak – illetve a kormánypárt minden szempontból lejtős pályát épített ki, amelyben az ellenzék csak a hegynek felfelé játszhat – egyáltalán nem szavaztak a bevándorlás megállításra, a keresztény kultúra védelmére.

Ha valamire szavaztak, akkor az csakis a Fidesz, annak félelemkeltő politikájára óvatosságból, illetve saját maguk és családjuk védelmére. Nem tagadható, hogy az állampártnak sikerült az emberekkel elhitetniük, hogy a migránsok veszélyt jelentenek rájuk, azt azonban a társadalom többsége nem tudja, hogy jelent-e valóban hátrányt számukra, hogy akadnak civil szervezetek, amelyek segíteni akarnak az elesett, hazájukból menekülő, hontalanná vált embereken...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.