2019. július 10., szerda

A MELEGEK MEGVETÉSE NEM KERESZTÉNYSÉG, HANEM GYŰLÖLET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.07.08.


Isten gyűlöli a bűnt, de nem gyűlöli a bűnöst, függetlenül attól, ki miben bűnös. Minden ember bűnös, a cselekedetei alapján egyetlen igaz ember sincs a földön, aki akár csak a tízparancsolat szempontjából is azt mondhatná magáról, hogy nem bűnös. A megváltott keresztény ember soha nem lesz a cselekedetei alapján igaz ember, akiben nincsen bűn, hanem csak a Jézus Krisztus megváltó áldozatába vetett hite által lesz igaz ember, akinek Isten bűnt nem tulajdonít. Ingyen kegyelemből van a megigazulás, hogy senki ne kérkedhessék a saját cselekedeteivel, hogy ő kiérdemelte.

Ez a keresztény felfogás a bűnről és a bűnbocsánatról. Isten mindent és mindenkit bűn alá rekesztett, nincs egyetlen ember sem, aki meg tudna felelni az isteni törvény tökéletességének, mert nem is teheti. Ha nem így lenne, nem lenne szükség a Megváltóra, akkor Jézus Krisztus ok nélkül halt volna meg. Akkor elég lenne mindenkit csak fenékbe billenteni, vagy hittant tanítani, vagy dörgedelmes fenyegető prédikáció formájában halálra rémíteni, hogy soha többé ne vétkezzen. De aki elnyeri az Isten kegyelmét, a megigazulást, még az sem tud a törvény szerint élni, hanem ellenkezőleg: ha meg akar felelni a törvénynek, az csak a bűnt erősíti meg az emberben, mert a bűn ereje a törvényben van. Isten igazsága Krisztusban van, és az engesztelő áldozat tökéletessége az alapja a megváltott ember igaz voltának.

Ezért az egész emberiség, amiképpen egy vérből teremtetett, egymásnak sorstársa. Mindenki ugyanabban a helyzetben van. A Biblia szerint nem jobb az, aki egyik bűnben vétkes, de a másikban nem, mert aki egyetlen törvényt megsért a Biblia szerint, az egész törvény megrontásában vétkes. A hazug, a tolvaj, a rágalmazó, a más dolgába avatkozó, a gyűlölködő, a titkos szexuális vágyaiban szenvedő vagy kéjelgő nem különb semmivel azoknál, akik nem akarnak képmutatóskodni, rettegni, sötétben bujkálni, magukat igaznak tettetni, miközben ugyanúgy a bűn szolgái, mint azok, akik a bibliai erkölcs alapján megítélik és megvetik őket. Ezért akik a melegek emberi jogi küzdelmének napján ujjal mutogatnak, mocskolódnak, azok bűneit Jézus a porba írja. Az vesse rájuk az első követ, aki nem vétkes.

Az igazi krisztusi ember, az igazi keresztény tisztában van a bűnnel, a bűn természetével. Azt nem tagadja le, de képes elválasztani a bűnös embertől, mint amilyen más tekintetben ő maga is. Minden ember az Isten kegyelmére szorul. Jézus pedig azt a feladatot adta a tanítványainak, hogy az evangéliumot, a megváltás örömhírét, a bűnökért kifizetett árat, a tökéletes engesztelést hirdessék, amely megváltoztatja az emberek szívét, akik szabad akaratukból, szabad választásuk alapján elfogadják Isten felkínált kegyelmét, s Istent megismerhetik. Ez képes megváltoztatni mindenki életét. Nem a maga erőfeszítései által, hanem Isten kegyelméből és az ingyen kapott megigazulás, a bűn helyett az igazság állapota által...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.