2019. július 30., kedd

A NEMI ERŐSZAK AZ A BŰNTÉNY, AMIT A LEGKÖNNYEBB MEGÚSZNI

24.HU
Szerző: BENKE ÁGNES
2019.07.29.


Elhagyatott raktárakban porosodó bizonyítékok és a nők vallomásait semmibe vevő rendőrök miatt több tízezer erőszaktevő sétál Amerika utcáin.

- Az Egyesült Államokban nagyjából 125 ezer nemi erőszakot jelentenek évente.
- 50-ből 49 esetben a gyanúsított szabadon távozhat.
- 200 ezernél is több olyan mintavételi készlet porosodik rendőrségi raktárakban, amik tartalmazzák az elkövetők DNS-mintáit.
- A nemi erőszaktevők többsége többször támad.
- Ők évekig szabadon sétálhatnak az utcán, miközben a bűntettüket igazoló DNS-ük rendőrségi raktárakban hevernek.

Barbara Bradley Hagerty, az Atlantic magazinban megjelent robusztus cikke az amerikai igazságügyi rendszer működésének egyik rendkívül súlyos anomáliájára mutat rá: a #meetoo mozgalom és a modern technológia ellenére is bevett gyakorlat az Egyesült Államokban, hogy a rendőrség félreteszi a nemi erőszak bizonyítékait tartalmazó mintavételi készleteket.

A szabálytalan gyakorlatra még 2009-ben derült fény, amikor egy ügyészi asszisztens besétált egy detroiti elhagyatott raktárba, és meglátott több ezer dobozt. Kiderült, hogy mindegyikben mintavételek sorakoztak, kibontatlanul, ami azt jelentette, hogy bár a mintákat levették, azokat nem küldték tovább a laborba DNS-vizsgálatra. Az elhagyatott detroiti épületben több mint 11 ezer mintavételi doboz hevert, némelyik már 30 évnél is régebb óta. A probléma nemcsak Detroitot érintette, hanem több amerikai nagyvárost is.
A legborzalmasabb percek bizonyítékai: ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.