2019. július 22., hétfő

A SEGGNYALÁS ISKOLÁJA

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.07.22.



Ahogy ezt már jeleztük: Magyarország elnyerte a 2027-es vizes világbajnokság rendezési jogát. Két éve már volt vb Budapesten, senki nem vitathatja, hogy jól sikerült verseny volt. Kiválóan vizsgázott az új uszoda; ugyan nem olyan lett, mint amilyennek előzetesen bemutatták, a vb költségeinek pontos elszámolása mai napig hiányzik, de ki törődik ilyen apróságokkal, ha egyszer a rendezvénnyel mindenki elégedett volt. Felesleges firtatni, hogy mennyit is költöttünk el rá, már csak azért is, mert úgy sem fogunk hiteles számokkal találkozni, ez a kormány nem arról híres, hogy minden forinttal pontosan elszámol a közvélemény előtt. Legfeljebb úgy tesz.

Ráadásul most mondhatja a beruházás megrendelője – a kormány nevében Fürjes Balázs -, hogy relatíve máris olcsóbb az Aréna, hiszen azzal, hogy tíz évvel később ismét otthont adhat a világ úszóinak, szinte hozzá sem kell nyúlni, ahogy a kormánybiztos mondja, akár már holnap képesek lennénk lebonyolítani a világversenyt. Ami lehet, hogy tényleg így van, a bökkenő csupán az, hogy a vb nem most lesz, hanem nyolc év múlva, márpedig ami ma jó, az nem biztos, hogy nyolc év múlva is az lesz. Nem véletlen, hogy a Nemzeti Sportnak adott interjújában Fürjes hozzá is teszi, hogy elképzelhető, szerephez jut majd a későbbiekben építendő kézilabda aréna, amelyet a sportág kontinensversenyére készítenek, az eddigi hírek szerint horribilis áron. Az már nyilván a jegyzetíró rosszindulatú megközelítése, ha arra gondol, hogy a vizes vb és a kézilabda EB létesítmény szintű összehozása máris valami csalafintaságra utal, de nézzék el ezt nekem, nyilván a tudatlanságom a rosszindulat magyarázata.

Hanem nem is ezért ültem a számítógép elé, az íráskényszert a már említett szaklapban publikált interjú váltotta ki. A szerző ugyanis, nyilván az elhódított ’27-es vb okán a következő kérdéssel fordult a kormány emberéhez: „Mennyire kellett lenyűgözni a FINA vezérkarát a pályázattal és a prezentációval? Elvégre még mindenkiben él a két évvel ezelőtti emlék”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.