2019. július 6., szombat

A SOTE TÖBB MŰTŐJÉBEN ROSSZ A KLÍMA, A KORMÁNY 600 MILLIÓT KÖLT EGY HÁZRA SZLOVÉNIÁBAN - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.07.05.


HVG: A kormány 600 millió forintért vesz házat Szlovéniában

617 millió forintból vesz meg és újít fel a magyar kormány a szlovéniai Lendván egy ingatlant, amiben a muravidéki magyar közösség új háza lesz. Az ingatlant a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. fogja megvenni, majd a Külügyminisztérium vagyonkezelésébe adja, ami továbbadja a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség használatába, határozatlan időre. Még a helyiek közt is volt, aki meglepődött az újabb bőkezű ajándékon, hiszen van egy megfelelő székhelyük.

Index: Megint állami pénzt, most 5,6 milliárd forintot kapott Mészáros Lőrincék izocukorcége

A Tiszapüspökiben működő izocukorgyár, a Kall Ingredients kukoricából állít elő feldolgozott alapanyagokat. Az üzemet maga Orbán Viktor avatta fel, az állam már eddig is támogatta, és állami, államközeli bankok finanszírozták a gigaberuházást. A gyár most újabb, mintegy 17,5 millió euró (5,6 milliárd forint) értékű befektetési forráshoz jut az állami tulajdonú MFB Investtől, ami cserébe kisebbségi részt szerez az üzemben. Közérthetően fogalmazva: minden magyar állampolgár fejenként 2 eurót tesz Mészáros egyik érdekeltségébe, vagyis egy kétgombócos fagyira mindenki meghívja az ország leggazdagabb emberét.

Napi.hu: Kovács Ákos negyvenmillió forintot kap a Szerencsejáték Zrt-től

A Fidesz-közeli énekes cége, a Fehér Sólyom Bt. 40 millió forintos reklámszerződést írt alá május közepén az állami tulajdonú lottótársasággal. Kovács Ákos amúgy a Szerencsejáték Zrt. kulturális nagykövete, a vállalatnak köszönhetően valósult meg az énekes tavaly decemberi dupla Aréna koncertje.

Direkt36: Én nagyon szeretem Norvégiát! Így szerelte le Trump Orbán Viktor nyomulását

A magyar miniszterelnöknek valamiért nagyon nem tetszik, hogy a Norvég Alap támogatja a magyarországi civil szervezeteket. A norvégok ragaszkodnak hozzá, hogy egy független szervezet döntsön a támogatásokról, de a magyar kormány régóta bele akar szólni a pénz elosztásába. Orbán május 13-án a Fehér Házban tett látogatásán megpróbálta rávenni Donald Trump amerikai elnököt, hogy segítsen neki ebben, cserében pedig azt ajánlotta, hogy nem fog akadályokat gördíteni egy többszáz millió dolláros amerikai fegyverüzlet elé. Trump viszont elhajtotta.

Magyar Hang: Vérrel, verejtékkel – Nem működik a klíma több budapesti műtőben, emiatt is nő a fertőzésveszély

A Semmelweis Egyetem (SOTE) több klinikáján áldatlan állapotok vannak a műtőkben: sok helyen közel 40 fok van, a műtéti sebekbe csöpög a sebészek verejtéke, hiányzik a steril levegő. A problémáról beszámoló dolgozók szerint ennek az az oka, hogy nem működnek a klímák, és bár sok helyen otthoni használatra tervezett mobilklímákkal próbálják helyettesíteni, ez nem segít. A SOTE egy közleményben elismerte, hogy elavultak a klímáik, és emiatt nem tudnak megbirkózni a kinti hőséggel. Az egyik klinika igazgatója közölte, hogy ha egy dolgozó szivárogtat a sajtónak a problémákról, akkor azonnal kirúgják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.