2019. július 21., vasárnap

AMIT NEM LEHET MEGMAGYARÁZNI, ARRÓL LEGJOBB, HA HALLGAT AZ EMBER. EZT MEG LEHET MAGYARÁZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.07.21.


...Végül ajánlom szeretettel az Alföldi Róberttel készült interjút, aki nemrég tért haza Ecuadorból, ahol nagy álma teljesült: megrendezhette Mozart Don Giovanniját. Azon kívül, hogy mennyire jó hely Ecuador, a kulturális tao eltörlésével kapcsolatos gondolatait különös tekintettel. Végül is ez a rezsim definíciója, mindenre érvényes, nem csak a Vidnyánszky Attila-félék által leigázott színházi területre:

"Nincs mozgástér, nincs mit tenni. Akkor kellett volna kiabálni. Mindenkinek. És tényleg mindenkinek, mert akkor lett volna ereje. Most már nevetséges duzzogni. Röhögnek a markukba azok, akik pontosan tudták, hogy mit csinálnak. És tegyük hozzá, semmit nem hallunk az anomáliákról, amik miatt állítólag ki kellett találni az új rendszert. Azokkal, akik – mondjuk ki nyíltan – csaltak és loptak, nincs semmi problémájuk a pénzosztóknak. De azoknak, akik tisztességgel dolgoztak, viszont nem tagjai a Magyar Teátrumi Társaságnak, és esetleg más elveket vallanak, mint a szakmánk mostani vezetői, nem adja oda az állam a saját maguk által megtermelt pénzt. Helyettük olyanoknak adja, akik sokkal rosszabbul dolgoztak."

Ez Orbánék meseországa. Seggnyalás, ész nélküli lojalitás, önkritikátlan szervilizmus, feneketlen erkölcsi romlottság és parttalan kontraszelekció, ameddig a szem ellát. Amit nem lehet megmagyarázni, arról legjobb, ha hallgat az ember. Ezt (is) meg lehet magyarázni. És nem, nem Soros a megfejtés. Minden jót!


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.