2019. július 19., péntek

AZ NEM JÓTÉKONYKODÁS, AMIKOR A KÖZBESZERZÉSEK GYŐZTESEI KIFIZETNEK EGY ÁLLAMI FELADATOT

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2019.07.19.


...a legszebb az egészben, hogy Orbán Viktor miniszerelnök közeli jó barátjának, M. Lőrincnek a cégei fizetnek ki jótékonykodásként egy állami feladatot.

Tehát jön az állami közbeszerzéseken végtelen összegű pénzt kereső Mészáros, és jófejkedik, támogat egy olyan célt, amit alapvetően az államnak kéne kifizetnie. Ez több mint vicc kategória, valójában ez mutatja meg, milyen országban élünk.

Folyamatosan épülnek le a legalapvetőbb szolgáltatások, az egészségügy, az oktatás vagy éppen esetünkben a vízimentés, nem jut rájuk elég forrás. De közben a közeli emberek, strómanok, oligarchák lapátolják ki az állami pénzt, hogy aztán a rossz rendszer miatt gombamód szaporodó magánszolgáltatásokat kifizethessék, vagy jótékonykodjanak a leépülő állami szolgáltatások megmentésére.

Az új honfoglalás, vagy új feudalizmus, amit a Fidesz épít, nem karddal, hanem bankkal jön létre. Lényegében azt, amit közösségnek, államnak vagy Magyarországnak nevezünk, kiszervezik alólunk és saját magukat pumpálják úgy fel pénzzel, hogy ezeket a kiszervezett szolgáltatásokat ők vehessék igénybe vagy ők profitáljanak belőle.

Persze jó dolog, ha van plusz két csónak a vízimentőknek, ez tényleg emberéleteket ment meg, de látni kell mögötte a folyamatot, ami miatt nem 2 csónaknak kell most örülnünk, amit az állam megvesz, hanem nekünk magánembereknek kell összedobnunk a pénzt, és a végén örülni, hogy M. Lőrinc és a bandája kisegít minket, a saját pénzünkből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.