2019. július 12., péntek

ELFORDULNAK A LAKÁSPIACTÓL AZ INGATLANBEFEKTETŐK - FRISS FELMÉRÉS ÉRKEZETT

NAPI.HU
Szerző: SZEPESI ANITA
2019.07.11.


A legnagyobb közép-európai ingatlanpiaci szereplők optimisták a jövőt illetően és növekedést várnak a közép-európai ingatlanpiacon. A Deloitte és a CEEQUA első alkalommal kiadott közös felmérése szerint a befektetők a lakóingatlanoktól az üzleti ingatlanok felé fordulnak, jelentős üzleti piaci potenciált látnak a diákotthonokban. Az ingatlanfejlesztők legnagyobb kihívásként a beépíthető telkek felkutatását és az e-kereskedelem növekvő szerepét nevezték meg.

A felmérésben válaszolók a régió ingatlanipari szereplői, azaz befektetők, fejlesztők és ingatlan-tranzakciós tanácsadói voltak, akik a globális piacokat leginkább befolyásoló tényezők közül a politikai bizonytalanságot és a hitelfinanszírozás növekvő költségeit emelték ki. Annak ellenére, hogy 2019-ben a globális gazdasági növekedés lassulni látszik, a felmérés a közép-európai gazdaságok számára az év második felére is pozitív kilátásokat jelez, a válaszadók többsége (62 százaléka) szerint az általános gazdasági környezet stabil marad.

Az elmúlt három évben a Közép-Európában megvalósult tranzakciók volumene kiemelkedő volt: 2018 végére 13,8 milliárd eurót fektettek be üzleti ingatlanokba. A felmérés résztvevőinek várakozása szerint az ingatlanügyletek volumene a tavalyi szinthez hasonló lehet idén is. A felmérés alapján a válaszadók 45 százaléka tervez új beruházást, 41 százaléka idén egyenlő arányban tervez ingatlan vásárlást és értékesítést, míg a megkérdezettek harmada (38 százalék) inkább az értékesítésre kíván koncentrálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.