2019. július 8., hétfő

ELINDULT A ZÖLD INDEX! MI AZ A ZÖLD INDEX?

INDEX
Szerző: HERNÁDI LEVENTE HARALAMPOSZ
2019.07.08.


Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő. Ezek nemcsak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mostantól mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal.

Nem új rovatot indítunk, a célunk sem az, hogy egy közelgő klímakatasztrófa hírével riogassunk napról napra. Zöld kiemelést és saját gyűjtőoldalt kapnak azok az anyagaink, amikről úgy gondoljuk, hogy fontos tájékozódási pontok lehetnek az élhető jövőt tudatosan tervező és a jelen környezeti kihívásaira odafigyelő olvasóinknak.

A Zöld Index egy Facebook-csoport is lesz, ahol valódi párbeszédet szeretnénk indítani a környezetünket formáló jelenségekről, az otthoni hulladékgyűjtéstől, az élhető városi életmódon át a globális klímapolitikáig. Azokról a kérdésekről, amik akár egyéni szinten is hozhatnak változást és eredményt ebben komplex és globális problémahalmazban. Nem szeretnénk parttalan vitákban szélsőségekig eljutni, helyette a mindennapok gyakorlatait észszerűen és minden szempontból fenntarthatóan átalakító megoldásokat próbálnánk meg közösen kitalálni.

Zöld emberkísérleteinkhez kapcsolódóan mi is itt fogjuk majd megosztani azokat a kihívásokat, amikkel nap mint nap szembesülünk, és ugyanerre buzdítanánk önöket is.

A facebookos párbeszédek eredményeképp szeretnénk sokkal több olyan magyarázó cikket visszahozni az újságba, amik naponta százezrekhez eljutva segíthetnek élhetően fenntartani a környezetünket. Számítunk tehát mindazokra, akiknek van véleményük róla, mit jelent környezettudatosan élni, és szívesen megosztanák a tapasztalataikat egy érdeklődő közösséggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.