2019. július 29., hétfő

FEL KÉNE SZABADULNI MÁR!

HUPPA
Szerző: FÁBIÁN ANDRÁS
2019.07.28.


Elolvastam zanzásítva, aztán megnéztem felvételről is. Senki ne mondja nekem, hogy akár csak egyetlen szó is meglepte volna abból, amit Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és immáron felkentje, Tusványoson mondott.

Lényegében arról szólt ez a beszéd, hogy ő csak megy tovább a kijelölt úton, kezében vakolókanállal és karddal. Mindkét szimbólum érthető, ebben sincs semmi új. Az egyikkel be akarja pucolni a tákolmányát, a másikkal pedig immáron nem a sikeresen szétvert belső ellenzéke, hanem a külső veszedelem ellen vívja csatáját. Nyilván, mert úgy érzi, hogy attól kell valóban félnie.

Ne mondjátok nekem, hogy ez egy beteg ember, még akkor sem, ha az! Láthatóan tudja, és pontosan felmérte, hogy az, amit tesz, amit épít és védelmez, szembe megy minden tisztességgel, polgári értékkel és demokratikus szabadságjoggal. Tudja ugyanis, hogy itt már a saját élete, a saját hatalma a tét. Ezért pedig semmi nem túl drága a számára. Lehet azt mondani, hogy ugyan kérem…! Nem gyilkolják pribékek az ellenzék prominenseit, nem követnek el merényleteket a leleplező újságírók ellen, mint Oroszországban. Nem lövik halomra, nem tartóztatják le százszámra az ellenzéki tüntetőket sem, de csak tessék kivárni. No, és ne feledkezzünk meg a rendszer azon a halottairól akik kilátástalanságuk miatt, anyagi ellehetetlenülésük miatt menekültek az önkezű halálba. Akik ellátatlanság vagy a rossz kórházi körülmények miatt hiányoznak közülünk. Tízezrek életéről és haláláról beszélünk, kérem szépen. Bár a koncepciós pereknek még csak a legelején tartunk – lesz még több is, legyünk ebben is nagyon biztosak. Tudjuk, hogy a gonosz csak akkor válik igazán veszedelmessé, amikor rájön, hogy sarokba lett szorítva.

Mondjuk végre ki nyugodtan: Magyarországon fasiszta államalakulat jött létre. Nem a Hitleri fajta, még nem. Ámde ugye Mussolini Olaszországában sem a deportálások és a koncentrációs táborok voltak a fasizmus fő ismérvei.

Az olasz példa azért is nagyon ideillő, mert Mussolini fasizmusába is lágyan belesimult az ország, mint ahogy az illiberálisnak mondott NER rendszerébe is. Mégsem akadt egyetlen ember sem a föld kerekén, aki értetlenkedve csóválta volna a fejét, hogy ő ugyan ezt nem nevezné fasizmusnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.