2019. július 18., csütörtök

FELVÁSÁRLÁSBA KEZDETT A BALATONNÁL EGY OROSZ ÜZLETI KÖR

NAPI.HU
Szerző: SZAKONYI PÉTER
2019.07.18.


Idén júniusban már nem nyitott ki a siófoki Palace diszkó. A legendás szórakozóhely területén luxushotel épül, beruházó a Rahimkulov család. Az orosz cégcsoport a hírek szerint egy sor szállodát vett már meg a Balaton fővárosában, sőt másfél éve már a budapesti Symbol éttermet is birtokolja.

Három évtizeden át a fiatalok közkedvelt szórakozóhelye volt a Palace diszkó. A Balaton déli partjának legmenőbb szórakozóhelye azonban idén már nem nyitott ki, néhány héttel ezelőtt ugyanis megállapodás született a diszkót birtokló cég, a Palace Garden Hotel Kft. eladásáról. Lapunk úgy tudja, hogy az egyik vevő a RRZP Invest Kft.

A Budapest belvárosában székelő vállalkozás tulajdonosa a céginformációs adatbázis szerint Rahimkulov Ruszlan Megdetovics, annak a Megdet Rahimkulovnak az egyik fia, akinek családi vállalkozása - a Kafijat Zrt. - az OTP Bank részvényeinek 7,43 százalékát birtokolja. A családfő korábban több jelentős magyarországi üzletben is érdekelt volt, többek közt ő vásárolta meg 1996-ban az Általános Értékforgalmi Bankot, amelyet később eladott a szintén orosz Sberbanknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.