2019. július 31., szerda

FONTOS RÉSZLETEK A LAKÁSTÁMOGATÁSOKRÓL - VÁLLALKOZNI IS LEHET CSOKOS INGATLANNAL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.07.31.


A banki ügyintézéshez is fontos részletes tájékoztatókat tett közzé a Pénzügyminisztérium. A szaktárca honlapján elérhető az összes lakáscélú állami támogatás helyeként eddig ismeretlen vagy nem köztudott feltétele. Jó tudni például, hogy csokos ingatlan bejegyezhető vállalkozás székhelyeként.

A Pénzügyminisztérium, közleménye szerint a gyorsabb banki ügyintézés segítése érdekében, honlapján közzétette a lakáscélú állami támogatásokról szóló összes tájékoztatót (ezek itt találhatóak meg). Kilenc kategóriába sorolva ismertetnek minden az otthonteremtéssel kapcsolatos információt, technikai részletet. Külön felhívták a figyelmet arra, milyen könnyítéseket hoztak az idei júliusi változások. Ezek egy részét már az unalomig hallhatták az érdeklődők, de akad kevésbé köztudott elem is.

Az új lakás fogalma bővült, így – a korábbi szabályokkal ellentétben –szakértői vélemény alapján felhasználható a már meglévő építményalap is. A beruházótól vásárolt, építés alatt lévő új lakás esetében igényelt kamattámogatott kölcsön teljes összege a használatbavételi engedély előtt is folyósítható. Ebben az esetben a kamattámogatási időszak csak a használatbavételi engedély bemutatását követően kezdődik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.