2019. július 27., szombat

MÉSZÁROS SZÁLLODÁJÁBAN MEDENCE ÉPÜL KÖZPÉNZBŐL, A RÁKOS BETEGEK A LÉPCSŐHÁZBAN NYOMOROGNAK - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.07.26.


Napi.hu: Közpénzből kap kültéri medencét Mészáros Lőrinc luxusszállodája

Mészáros Lőrinc Tokaj melletti ötcsillagos szállodája 13 szobával és kültéri medencével bővül. A fejlesztés annak is köszönhető, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programon a hotelt működtető Mészáros-cég sikeresen szerepelt, és kapott 324,5 millió forintot.

K-Monitor: A zsebü(n)kbe nyúltak az állami cégek, hogy ott lehessenek Rogán Cecília és Sarka Kata rendezvényein

Rogán Antal propagandaminiszter felesége, és az ő barátnőjének közös cége eddig összesen 273 millió forint támogatást kapott különböző állami vállalatoktól. Az MTVA 52,6 millió forintot, az MVM és az Antenna Hungária összesen 210 milliót, a Szerencsejáték Zrt. pedig 63 millió forintot adott a Nakama & Partners sportrendezvényeire.

G7: Medencével fizetné ki beszállítóit a budapesti vizes vb szervezője

Ideje lenne már feltenni a hungarikumok listájára a 2017-es budapesti vizes vébét, ami még 2 évvel a vége után is képes nyelni a közpénzt. Az állami fekete lyuk iskolapéldája. A sporteseményt szervező, állami tulajdonú Bp2017 Nonprofit Kft. tavaly (a vébé után 1 évvel) 822 millió forintot költött bérekre, és majdnem 2,6 milliárd forintért vett igénybe különböző szolgáltatásokat. A cégnek most közel 3 milliárd forintnyi fizetnivalója van, meg két medencéje, és pár plüssállata.

HVG: Orbán Viktorra is utalnak a Microsoft korrupciót beismerő vallomásában


A Microsoft Magyarország az amerikai hatóságoknak beismerte, hogy 2013-tól 2015-ig egy vezető tisztviselője és több alkalmazottja részt vett egy manipulált beszerzésekre és vesztegetésekre épülő ügyben. A cég peren kívüli egyezséget kötött az amerikai igazságügyi minisztériummal, aminek keretében 8,8 millió dollár (2,6 milliárd forint) bírság megfizetését vállalta. A cég által aláírt vallomás két konkrét eseten keresztül mutatja be, hogy bundáztak meg állami beszerzéseket állami dolgozókkal összejátszva. Az egyik esetben Orbán Viktor neve is előkerült.

24.hu: Embertelen körülmények között órákat várnak kezelésre a betegek az Országos Onkológiai Intézetben

Daganatos betegek hajnali 5-től várják az intézet lépcsőházában, hogy sorra kerüljenek. A rendszer átláthatatlan, senki sem tudja, mi alapján dől el a sorrend, pedig még a sorszámhoz is sorszámot húznak azok, akik kemoterápiás kezelésre jönnek. Az Országos Onkológiai Intézet azt írta az Indexnek, hogy szerintük a betegek a hibásak, minek várakoznak ott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.