2019. július 31., szerda

MINDENKI HÜLYE, CSAK A FIDESZES KARHATALOM TISZTESSÉGE ÉS BECSÜLETE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.07.31.


Jó, de legalábbis elviselhető reggelt kívánok mindenkinek! Keservesen telik-múlik a hét, bár a július az utolsókat rúgja éppen. Néha úgy érzem, hogy az agyam is valami hasonlót cselekszik, de azért mindent összevetve egyelőre tartja magát. A megjósolhatatlan időpontban bekövetkező összeomlásomig szállítom szépen, ahogy a csillag megy az égen a jó híreket.

Először is a fideszes Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb melldöngetéséről illene pár szót ejtenem, ha már dolgoznak, mint a güzü. Ez annyit jelent, hogy önkényesen vesznek figyelembe, vagy nem vesznek figyelembe olyan adatokat, amelyek rossz fényt vetnének a kormánypropagandára, és addig csiszolgatják, fényesítik, ameddig jó nem lesz. Most annak kell veszettül örvendezni, hogy a bruttó átlagjövedelem (ez úgy átlag, hogy benne van Lölö is és a mai napon kilakoltatásra kerülő 85 éves gyáli nő lánya is) 364 000 forint. Sőt, ha kiveszik ebből a közfoglalkoztatottak legendásan alacsonyabb átlagkeresetét, akkor máris 372 400 forintra emelkedik a kurvaátlag. Ez valóban fantasztikus: 2019 májusában 11,2 százalékkal volt magasabb a bruttó átlagkereset, mint egy évvel korábban. Tartsa fel a kezét, aki úgy tudja, hogy ő egy átlagos, középosztálybeli polgár, ám jövedelme egyáltalán nem éri el ezt az összeget. Nem a napszúrás tehet róla. Hanem. A KSH úgy döntött, hogy ők nem hajlandóak azokkal az adatokkal dolgozni, amelyeket a NAV gyűjt, és amelyek elvileg minden dolgozó állampolgár pontos jövedelmét tartalmazzák. Ezért aztán kihagyják a baszott számolásból például az öt fősnél kisebb vállalkozásoknál dolgozók jövedelmét, de az egyéni vállalkozókat sem veszik figyelembe. Miért? Csak. Pedig a társadalom jövedelmi helyzetéről sokkal többet elmondana a medián bér, amit azonban a KSH 2015 óta nem közöl. Medián jövedelme annak van, akinél pontosan ugyanannyian keresnek többet, mint ahányan kevesebbet, így ez az egyik legjobb mérőszám a középosztály jövedelmi helyzetének megállapítására. Nem a KSH-nál kozmetikázással foglalakozó szakemberek számításai szerint a bruttó medián bér 23 százalékkal alacsonyabb, mint az átlagbér (jelen esetben ez mintegy 280 000 forintot jelentene), vagyis ekkora lehet a különbség a KSH által közölt hasító jövedelmi statisztika és a társadalom valós jövedelmi helyzete között. Így is jól van? Jól van. Majd 2021-ben az Eurostat közli a valódi adatokat is. Ami különben tökmindegy is, mert mimagyarok nem azt hisszük el, amit látunk, hanem azt látjuk, amit hinni akarunk, úgyhogy tessék csak szorongatni a kőműveskanalat az egyikben, a kardot a másikban.

Azért az mindenképpen csudálatos, hogy aki az elmúlt 15 évben a kardot szorongatta az összes enyves kezében, most arról lamentál és úgy készül az októberi választásra, hogy a másik oldal pofájába hányja, hogy csak a háborúskodásban érdekelt és csatatérré akarja változtatni az országot. Mindennél is többet elmond az államnak pártjáról, hogy a Fidesz önkormányzati kampányának főnökét Kósa Lajosnak hívják, de hát mindenki abból főz, amije van. Azt mondjuk nem tudom, hogy egy Lajos élességű kés – akinek legtöbbször még a magyar nyelv is átugorhatatlan akadályokat gördít az útjába – hogyan fogja 100 ezer ember munkáját összehangolni (ennyien tolják országszerte a fideszes kampány szekerét), de azt legalább már biztosan lehet tudni, milyen elvárásokat támaszt a Fidesz az ideális önkormányzati képviselő-, illetve polgármesterjelölttel szemben: szeresse a szeszt. Vagyis ne legyen antialkoholista. A 800 ezer alkoholista országában szerintem ez egyszerre tökéletes választási program és remekbe szabott munkaköri leírás, Lajos nagyon érzi a néplélek rezdüléseit. Nem is kell ide ennél több. És igazad van, Lajos! Hogy Budapesten dugó van, nem jelenti, hogy rossz a főpolgármester, hanem csak azt, hogy nagy a forgalom. Az meg hogy szerinted egy védekezésre képtelen fiatalon anális erőszakot elkövetni nem szexuális zaklatás, csak sima bántalmazás, nem jelenti, hogy te ne tartoznál az emberszabásúak családjába, hanem csak annyit jelent, hogy egy ordenáré seggfej vagy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.