2019. július 20., szombat

MOST ÉPP 626 MILLIÓ FORINTOT EMÉSZT FEL A VÁRBAN ÉPÜLŐ PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM

ÁTLÁTSZÓ / KÖZBESZERZÉS
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.07.19.


A többmilliárdos kivitelezési keretszerződést korábban elnyerő West Hungária Bau Kft. és Garage Ingatlanfejlesztő Kft. bontási és szigetelési munkálatokat végez a pénzből. A számláló eddig 18 milliárdnál jár, de azt még nem tudni, hogy az épület mikor lesz kész, és mennyibe fog kerülni.

Pénzügyminisztérium egykori épületének műemléki rekonstrukcióját a beruházásra létrehozott állami tulajdonú projektcég, a PM-TÉR6 Beruházás-szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. több részletben végzi el. Az első ütemre vonatkozó közbeszerzés keretösszege nettó 9,8 milliárd forint volt, a kivitelezés második ütemében további 7 milliárd forintot költenek az egykori királyi pénzügyminisztérium újjépítésére.

Mindkét tendert a West Hungária Bau Kft. (WHB) és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nyerte.

Az uniós közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb száma tartalmazza azt a tájékoztatót, amelyből kiderül, hogy a beruházás első ütemének összegéből nettó 626 millió forint megy el járulékos feladatokra, bontásra, szigetelésre és villámvédelemre.

A Pénzügyminisztérium újjáépítését 2018-ban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány. Az építkezés költsége eddig 18 milliárd forint, de ez még nem a vége, ugyanis a II. ütem eredményhirdetésében az áll, hogy “Az épület komplett befejezéséhez szükséges további munkák egy következő ütem részét képezik.”

A Vastagbőr blog hívta fel a figyelmet arra 2015-ben, hogy a kormány úgy döntött a Nemzetgazdasági Minisztérium Várba való költöztetéséről, hogy azzal kapcsolatban semmilyen költségszámítás nem készült. A 837/2015. (XI. 24.) számú kormányhatározat döntés-előkészítő anyagában az alábbiak olvashatóak:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.