2019. július 2., kedd

ORBÁN HÁBORÚJA AZ EURÓPAI UNIÓ ELLEN

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.07.01.


Weberrel szemben az Orbán legfőbb ellenérve, hogy megsértette a magyarokat. Ennek van valamennyi valóságtartalma, legalábbis abban az értelemben, hogy tényleg vannak olyan magyarok, akiket megsértett, amikor azt mondta, hogy a Fidesz szavazataival nem kíván bizottsági elnök lenni. Itt elsősorban Orbán Viktorra és környezetére érdemes gondolnunk, ők azok, akiket megsérthetett ezzel Manfred Weber.

A többi magyaroknak - és nem magyaroknak az Európai Unióban - nem ez a fő kifogásuk Weber ellen. Épp ellenkezőleg: sokan azt vetik a szemére, hogy nem lépett fel kellő eréllyel Orbán ellen, a Fidesz szavazataira ácsingózva hagyta, hogy Orbán rombolja az uniót, semmibe vegye annak értékeit, és Magyarországon lebontsa a jogállamot.

Orbán állításával ellentétben, nem a magyarok megsértésével, hanem gyengeséggel vádolják Webert. Persze, Orbánék idehaza mindezt egészen másképp kommunikálják. A magyar miniszterelnök már régóta Európa erős emberének, de legalábbis tényezőként szeretné beállítani magát, miközben egy tegnap írt levélben éppen ő maga ismerte el, hogy a Fidesz néppárti tagságát felfüggesztették, és a magyar kormányzópárt képviselőinek nincs beleszólásuk az európai ügyekbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.