2019. július 28., vasárnap

ORBÁN SOKAT ROMLOTT FEJBEN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: ILLE ISTVÁN
2019.07.27.


...Orbán az érdekérvényesítés terén politikai zseni. No, nem az ország érdekeinek érvényesítéséről van szó, hanem az övéiről és strómanjairól, oligarcháiról. Az utat, amit máig megtett, senki sem tudta volna helyette bejárni ebben a mezőnyben. Akik meg esetleg mégis, azok elgáncsolásáról gondoskodott.

Orbán kétségtelenül tehetséges ember, csak sajnos, tehetségét saját egyszemélyi hatalmának kialakítására, direkt és indirekt meggazdagodására és a diktatúra kiépítésére használta. Persze, ez utóbbit óvatosan csinálta, éppen ebben rejlik a zsenialitása. Mert ugyan senkit nem visz el éjjel a fekete autó, senkit nem ítélnek el politikai alapon koholt perek során (nem, a fenét!), és szabad a vélemény ( a szólás már nem annyira, a véleményed meg leszarják), meg hát, kérem szépen, még vannak ellenzéki médiumok, meg a sajtó is szabad, de a jogállamiságnak és a jogbiztonságnak annyi. Ráadásul, ha nem vagy hívő, ugyan senki nem bánt érte, max. csak hazavágják az egzisztenciádat. Lettél volna okosabb!

Lássuk be, azt, hogy milliónyi ember vallásosan hisz benne, vélhetően más nem tudta volna elérni. Habár, ahogy Kertész Ákos megfogalmazta, a magyar zsigerileg alattvaló, és ezt Orbán kiválóan meglátta.

Egy biztos: elérte, hogy ismét nagyobb a hírünk a világban – csakhogy negatív értelemben. Hogy mikor lesz a magyar név megint szép, méltó régi nagy híréhez? Ez bizony, nem ma lesz. Talán akkor, ha lemossuk az orbáni gyalázatot. Amúgy a Nemzeti Dal most is érvényes.

Kétségtelen, Orbán nagyot alkotott, de sajnos, a rosszban. Ráadásul fejben is sokat romlott: demokratából leküzdötte magát zsarnokká.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.